VAATA LÕBUSAT PILTI Kuumalaine USAs: naine küpsetas postkastis saia. Jah, lugesid õigesti! (1)

Christin Krass
, Suvereporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Eli Mordechai/Shutterstock

Ameerika Ühendriikides valitseb ulatuslik kuumalaine. Ligi kolmandikku ameeriklastest – umbes 113 miljonit inimest Floridast Californiani ja Washingtoni osariigini – on hoiatatud peaaegu 50 kraadini tõusvate temperatuuride eest, vahendab BBC.

Riigi ilmateenistus (NWS) on kutsunud inimesi üles mitte alahindama kuumuse ohtu tervisele. Laupäeval registreeriti Arizonas Phoenixis lausa 48 soojakraadi. Samal ajal ennustatakse, et Californias asuvas Surmaorus, mis on üks kuumemaid kohti maailmas, tõuseb temperatuur kuni +54 kraadini, mis on väga lähedal kõige kuumemale temperatuurile, mis on kunagi Maal registreeritud (+56,7 kraadi Surmaorus 1911. aastal).

Internetis levib kulutulena foto Texase naisest, kes otsustas näiliselt pöörata kuumuse enda (ja oma rahakoti) kasuks ning küpsetas justkui postkastis leiba, hoides niiviisi elektri tarbimise pealt kokku.

Pilt vallandas sotsiaalmeedias arutelu, kas tõepoolest on võimalik saia niiviisi küpsetada. Osa inimeste hinnangul on sellise kuldkoorikuga saia küpsetamiseks vaja vähemalt +130 kraadi, teised arvavad jälle, et kui saia hoida sellises kuumuses piisavalt kaua, siis on ehk tõesti võimalik seda niimoodi küpsetada.

On see tõesti päris või naljaga pooleks tehtud pilt, jääb igaühe endi otsustada. Igatahes ilmestab see hästi Ameerika Ühendriikides praegu valitsevat põrgukuumust. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles