Rohelistes köögiviljades on karotenoidseid antioksüdante. Uuringud on näidanud, et mida rohkem sellist laadi antioksüdante veres leidub, seda väiksem on rinnavähi risk. Samuti sisaldavad rohelised köögiviljad B-vitamiini, mis samuti kaitseb uuringute kohaselt rinnavähi eest.
Regulaarne marjade söömine võib vähendada erinevate vähivormide riski. Nimelt eriti rinnavähi, sest marjades sisalduvad antioksüdandid, sealhulgas flavonoidid ja antotsüaniinid, kaitsevad nii rakukahjustuste kui ka vähirakkude arengu ja leviku eest. Flavonoidid ja antotsüaniinid on antioksüdandid, mida leidub väga erinevates taimedes. Paljud sellised taimed on söödavad ja satuvad inimese toidulauale märkamatult.
Oad on täis kiudaineid, vitamiine ja mineraale. kõrge kiudainesisaldus võib aga omakorda kaitsta rinnavähi eest. Uuringus, kus osales 4706 naist, näitas, et suur ubade tarbimine vähendas rinnavähi riski kuni 20%. Lisaks osales uuringus 1260 Nigeeria naist. Nendel, kes tarbisid kõige rohkem ube oli kuni 28% väiksem rinnavähi risk võrreldes nendega, kes tarbisid kõige vähem.