Naine sai pilves ilmaga rannas olles šokeeriva põletuse: olen nagu majapõlengust pääsenu

Naine
Copy
Naine Tenerife rannas. Foto on illustratiivne
Naine Tenerife rannas. Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Päevitajad teavad, et päikese käes tuleb ennast päikesekreemiga korralikult kaitsta ja vältida liiga pikka praadimist. Aga et ka pilves ilmaga on võimalik nahapõletus saada, on paljudele uudiseks.

Lastehaiglas meedikuna töötav Charlotte Oliver sai eelmisel kuul perega Tenerifel puhates vaatamata päevituskreemile SPFiga 50 teise ja kolmanda astme päikesepõletuse ja vajas seetõttu haiglaravi. Teda ravinud arst kirjeldas seda kui kõige rängemat päikesepõletust, mida ta näinud on. 

Charlotte rääkis The Sunile taustaks, et on alati päikesekreemi kasutanud ja on samas olnud ka põletustega kimpus, sest on kasutanud kas liiga nõrga kaitsefaktoriga kreemi või määrinud seda peale liiga harva, et see kaitset saaks pakkuda. «See oli esimene kord, kui ostsin päikesekaitsekreemi SPFiga 50, et maksimaalselt enda nahka kaitsta. Pöörasin tähelepanu SPFile, kuid ei osanud mõelda UV-kiirguse tugevusele, ei uuendanud kreemikihti ja pilves ilmaga unustasin seda üldse panna.» 

«Tenerifel oli teatud aegadel UV-kiirguse tase 11 – see on tõesti ekstreemne ja tähendas, et vajasin rohkem kaitset, kui ma arvasin.»

Selle möödalaskmise tulemus oli kohutav

Teisel päeval, kui Charlotte päikese kätte läks, pani ta küll kreemi, kuid nahk hakkas valutama, tekkisid esimesed villid ja tugev valu. 

Naisele öeldi haiglas, et talle võivad jääda sügavad armid, lisaks on suurenenud nahavähki haigestumise risk. Ta pidi võtma pärast koju naasmist nädal aega antibiootikume, hooldama oma selga tugevatoimeliste kreemidega ning töölt puuduma. Naine ise ütles, et näeb välja, nagu oleks pääsenud majapõlengust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles