OOTAMATU Miks tekivad silmade ümber kortsud?

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Paljud noored naised peavad leppima silmade ümbruses olevate kortsudega, mis on tekkinud justkui üleöö. Ilmselt tuleks muuta mõningaid harjumusi, mis enneaegset vananemist soodustavad. 

Liiga palju kohvi

Kohv mõjub tervisele ka positiivselt ja on täitsa mõistetav, et tass kohvi kuulub enamiku inimeste rutiini. Peab aga meeles pidama, et liiga palju kohvi kuivatab teie nahka ja kuiv nahk soodustab kortsude teket. Ettevaatlik peab olema ka sellega, kui palju või kas üldse lisada kohvile suhkrut.

Näo peal magamine

On raske ette kujutada, et magamisasend mõjutab kortsude teket. Nii see aga tõepoolest on. Kui magada kõhuli sedasi, et silmad on tugevalt patja surutud, tekitab see nahale survet. Pidev surve soodustab omakorda kortsude teket. Lisaks on nahal seetõttu raskem hingata. On selge, et mugavat magamisasendit on raske muuta, kuid sellisel juhul tuleks muretseda hingav voodipesu. 

Liigselt ekraane

Ekraanid on meie elu vältimatu osa, kuid tuleb mõista, et ekraanidest kiirgav sinine valgus pole meie silmadele ja nahale üldse hea. Sinine valgus võib pika aja jooksul tekitada nahakahjustusi, põhjustades äkilisi kortse silmade all ja ümbruses. Kasutades pisikesi ekraane ja sealt midagi pikka lugedes, hakkab inimene märkamatult silmi pisut kissitama. Kissitamine kiirendab samuti kortsude teket. 

Allikas: Kosmoderma

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles