OLE ETTEVAATLIK Need toidud soodustavad enim juuste väljalangemist

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Ilusad ja paksud juuksed panevad end armastama. Paljud naised peavad aga seisma silmitsi nõrkade ja hõredate juustega, mis on ebakindluse vundamendiks. Sellise probleemi puhul tuleks esmalt vaadata üle enda toidulaud. 

Kõik magus

Magusad toidud sisaldavad palju suhkrut, mis ei tee head ei kehakaalule ega juustele. Teadlaste hinnangul tekitavad magusad toidud suuremat rasueritust. Liiga rasune peanahk soodustabki aga juuste väljalangemist. Peale selle võivad magusad toidud põhjustada vereringe halvenemist. Halb vereringe jätab juuksed ilma toitainetest.

Kala

Kala on suurepärane valguallikas, sisaldades palju oomega-3-rasvhappeid. Valk on juustele küll hea, kuid osa kalasid sisaldab elavhõbedat, mis kahjustab teie juuste tervist. Elavhõbedat sisaldavad näiteks karp- ja tuunikala ning meriahven. 

Kiirtoit

Me teame kõik, et kiirtoidu mõju kehale on kohati lausa laastav. Sarnaselt ülejäänud organismiga ei jää puutumata juuksed. Rasvast rämpstoitu süües muutuvad rasunäärmed kahekordselt rasuseks, mistõttu on juustel raskem kasvada. Niisamuti nagu maiustused võib ka kiirtoit põhjustada vereringe aeglustumist.

Allikas: Skinkraft

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles