ENIM NÕUTUD ARTIST Fännid piletisajus: leidub isegi presidente, kes anuvad staari tulema esinema nende riiki

Christin Krass
, Suvereporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: PeopleImages.com - Yuri A/Shutterstock

Popmuusika ikoon Taylor Swift tuleb oma tuuri «The Eras» jooksul esimest korda Euroopasse. Kuigi Euroopa kontsertideni on pea aasta aega, jooksevad fännid, nende hulgas riigipead, juba praegu piletitele tormi. See, et oma iidoliga kohtumiseks ollakse nõus maksma suuri summasid, ei tule üllatusena, aga kogu protsessi teeb huvitavaks tänapäeva mitmetahuline piletiostusüsteem.

Swifti fännid said juba juunikuus end eelregistreerida ticketmaster.com-i lehel, et saada eelmüügikood, n-ö link piletite keskkonda, mis avaneb vaid kindlal kuupäeval ja kellaajal ainult neile, kellel see link on. Kui arvate, et ainult väikene hulk vaid kõige tulisemaid fänne viitsib eelregistreeruda ja passida tunde, et endale pilet soetada, siis te eksite.

Mõni aeg tagasi avati vastavas piletikeskkonnas Swifti Singapuri kontsertide (7.–9. märtsini 2024) piletite ostuõigus. Ainuüksi seal oli end eelmüügiks registreerinud miljoneid fänne. Üks fänn rääkis internetis, et eelmüügi ootejärjekorras ootas enne teda oma korda 17 miljonit inimest. Eelmüügis saab seada ka hinnalae, millega ollakse nõus piletit ostma, ning iga registreerunud kasutaja saab õiguse osta neli piletit.

Täna kell kolm avati Swifti Rootsi kontsertide piletite ostuõigus. Mitmete hinnatud tiitlitega pärjatud staar esineb seal kolmel järjestikusel päeval, 17.–19. maini 2024. Ilmselt kõige rohkem eesti swiftie'sid (Taylor Swifti fännide nimetus) sinna suundubki. Mitmed fännid ootavad juba tunde, et endale pilet lunastada.

Eesti fännid jagavad, kuidas nemad on end Swifti kontserdi piletiralliks ette valmistanud 

Uuendatud

Näiteks, Eliisa on valmis seadnud korraliku süsteemi: laua peal on kolm arvutit ostuvalmis ja suur ekraan kontserdipaiga plaaniga. Lisaks on Eliisa Zoomi kõnes paari teise swiftie'ga, kellega on juba tunde koos oodatud, et endale pilet soetada. Teine eestlanna jagab, et on valmis maksma pileti eest kasvõi tuhat eurot. Tema sõbrad hinnalage nii kõrgeks ei pannud, mille peale ta ütles, et on valmis hinnavahe sõpradele kinni maksma, et kõik saaksid ikka koos kontserti nautida.

Taylor Swifti andunud fänn Eliisa on ootevalmis piletiostuks.
Taylor Swifti andunud fänn Eliisa on ootevalmis piletiostuks. Foto: Erakogu
Uuendatud: teisel päeval teise katsega õnnestus megafänn Eliisal soetada kaks piletit — üks temale ja teine tema kallile sugulasele.
Uuendatud: teisel päeval teise katsega õnnestus megafänn Eliisal soetada kaks piletit — üks temale ja teine tema kallile sugulasele. Foto: Erakogu

Fännide seas leidub ka mitmeid presidente ja muid poliitikuid. Näiteks Pita Limjaroenrat, kes loodab saada Tai järgmiseks peaministriks, säutsus neljapäeval Twitteris ja kutsus Swifti külla.

«Tere, Taylor! Siin on sinu suur fänn. Muide, Tai on taas täielikult demokraatlikul teel pärast seda, kui pidite eelmisel korral riigipöörde tõttu oma kontserdi ära jätma,» ütles ta ja lisas: «Tule ja ma laulan koos sinuga «​Lavender Haze'i»!»

Samuti paistab Swift olevat meeltmööda Kanda peaministrile Justin Trudeaule. Vaatamata ulatuslikule USA turneele ei ole Swift teatanud veel ühestki Kanada kontserdist. Trudeau säutsus viisakalt Twitteris: «Ma tean, et Kanadas meeldiks teile väga... Loodame teiega varsti kohtuda.»

Info Taylor Swifti kontserttuuri «The Eras» kohta leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles