HOLLAND TEGI AJALUGU Missivõistlusel krooniti esimene transsooline võitja (1)

Christin Krass
, Suvereporter
Copy
Rikkie Valerie Kollést sai esimene transseksuaal, kes on võitnud Miss Universe korraldatud konkursi.
Rikkie Valerie Kollést sai esimene transseksuaal, kes on võitnud Miss Universe korraldatud konkursi. Foto: EVERT ELZINGA/AFP

22-aastane Rikki Valerie Kollé võitis pühapäeval Hollandis toimunud missivõistluse ja esindab sel aastal oma kodumaad Miss Universumi võistlusel.

Miss Universumi konkurss lubas transseksuaalsetel inimestel hakata missivõistlustel osalema alates 2012. aastast, kuid esimene avalikult transsooline naine võistles alles 2018. aastal. Seni pole ükski transsooline Miss Universumi korraldatud võistlust võitnud.

Rikkie Valerie Kollé.
Rikkie Valerie Kollé. Foto: EVERT ELZINGA/AFP

Rikkie Valerie Kollé on varem võistelnud ka telesaates «Hollandi järgmine tippmodell».

Hollandi ajaleht De Telegraaf vahendab, et Miss Holland 2023 žürii ütles tema kohta järgmist: «See finalist on kiiranud kogu saate vältel ja saavutanud selles protsessis suurimat edu. Tal on tugev lugu, millel on selge missioon. Žürii on veendunud, et modelliagentuurid naudivad koostööd selle noore naisega.»

«Ma sain hakkama!» kirjutas 22-aastane Kollé oma Instagrami postituses pärast seda, kui ta pühapäeval, 9. juulil missivõistlusel võidukrooniga pärjati. «Jah, ma olen transsooline ja ma tahan oma lugu jagada, kuid ma olen ka Rikkie ja see on mulle oluline. Tegin seda omal jõul ja nautisin iga hetke.»

Hiljem kirjutas ta: «Ükskõik, kus te maailmas ka poleks, tahan ma olla teie jaoks olemas ja eeskujuks, kellest väikene mina puudust tundis.»

Kollé läheb selle aasta lõpus Hollandit esindama El Salvadoris toimuvale Miss Universum 2023 võistlusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles