Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

UNUSTA PIKAD KOHTINGUD Põhjus, miks sa peaksid muutma oma esmakohtingu 10-minutiliseks

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Mila Supinskaya Glashchenko/Shutterstock

Kohtingutel käimine võib olla väga kurnav. Mõtle, kõigepealt ettevalmistus, riiete valimine, siis meik, et näeksid võimalikult hea välja. Seejärel inimesega tutvumine: lood sa ju endast pildi kellelegi, kes sind veel ei tea. Seejärel räägite isiklikust elust, mõnikord väga sügavalt, kõige selle juures pead olema täielikult kohal ja tähelepanelik, et aru saada, mida järgmisena küsida. Muidugi, kui sinu vastas istub inimene, kellega klapib suurepäraselt, ei ole kohting kurnav, vaid pigem värskendav. Kuid kõik ei pruugi siiski alati nii lilleliselt minna.

Austraallanna Emily Vernem otsustas, et enda aja kokkuhoiu mõttes hakkab ta enne esimest suurt kohtingut käima lühikestel kiirkohtingutel, vahendab MamaMia. Selline kiirkohting kestab kuni 30 minutit (eelistatavalt 10 minutit) ja eesmärk on näha, kas te klapite.

TED Talki esineja, iduettevõtete nõustaja ja konsultandi Christina Wallace'i sõnul on vaja ainult umbes 30 sekundit, et teada saada, kas klikite kellegagi omavahel.

Emily otsustas seda meetodit katsetada. Ta kirjutas ühele mehele, kellega ta oli juba mingiks päevaks kohtingu planeerinud: «Hei, ma olen täna sinu piirkonnas, kas tahaksid haarata kohvi?» Üsna kiiresti tuli talle jaatav vastus ja peagi toimus nende esmakohtumine.

Kuna see oli spontaanne kohtumine, jäid kõik tavapärased kohtingureeglid kõrvale. «Ajasin sel päeval tavaasju, mul olid seljas kodused riided, olin vihmast läbimärg ja niiskusest higine, aga ma olin täielikult mina ise. Klikkisime esimesel minutil. Terve vestlus kulges pingeteta ja ta oli väga atraktiivne,» lausub Emily.

Oma sõnale truuks jäädes lahkus ta enne 20 minuti täitumist, kuigi tahtis veel kauemaks jääda. «Mulle meeldis see kiirkohting, olin nüüd eesootava kohtingu tõttu veelgi enam põnevil,» ütles Emily. 

«Kuna mul on nii suur ego, unustasin, et kohtingueelsed kiirkohtingud ei too kasu ainult mulle, vaid ka vastaspoolele. Ja see tuli talle kasuks. Ta saatis mulle samal õhtul sõnumi ja ütles, et tal oli tore minuga kohtuda, kuid ta ei arva, et me sobiksime. Vähemalt säästsime meie mõlema aega,» sõnas Emily, kes otsustas, et selline kiirkohtingute meetod sobib talle paremini ning ta jätkab deitimisega niiviisi.

Märksõnad

Tagasi üles