Šokis ema: mu 2-aastasele pojale anti lasteaias unetablette (1)

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Vihane ema jagas sotsiaalmeedias lugu, kus ta väitis, et lasteaiaõpetaja söötis tema väikesele lapsele keset päeva ohtlikke toidulisandeid.

Anonüümseks jääda sooviv ema kirjutas hirmutava postituse Redditi lastekasvatuse teemalisse foorumisse, selgitades, et talle helistas tema poja lasteaia direktor, kes ütles, et tervele rühmale anti unetablette. Šokis naine väitis, et üks õpetajatest jagas 2–3-aastaste laste rühmas igale lapsele kaks kummikommi, mis sisaldasid kolm milligrammi melatoniini.

Naise sõnul mõjusid toidulisandid kaheaastasele poisile väga halvasti, sest laps oli terve ülejäänud päeva nutnud ja oksendanud. Kõige enam ehmatas lapsevanemat melatoniini kogus, sest juba täiskasvanud inimesele piisab une tekitamiseks vaid kolmest milligrammist, kuid õpetaja andis igale väikelapsele kuue milligrammi jagu melatoniini.

Ema lisas, et ta helistas kohe arstile, kes rahustas teda ja ütles, et õnneks ei tee liigne melatoniin lapse kehale kahju. Siiski on naine maruvihane, sest ta arvas õpetajast hästi ning poleks osanud kunagi aimata, et laste eest hoolitsev inimene võib neile unerohtu jagada, kirjutab Tyla

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ta ütles, et neil vedas, et teine õpetaja kahtlast tegevust märkas ning sellest kohe direktorile teada andis. Seejärel kutsuti lasteaeda kohale politsei ja kummikomme jaganud naine pidi neile juhtumi kohta aru andma.

Lapsevanem rääkis, et mõtlematult käitunud õpetaja vallandati pärast juhtumit ning direktor väidab, et see on esimene kord, kui lastele on unetablette antud. Murelik ema aga jätkas, kirjutades, et ta on märganud, et tema poja magamisharjumused on viimase kahe nädala jooksul drastiliselt muutunud. See paneb teda uskuma, et õpetaja on ka varem lastele melatoniini andnud.

Hirmutav juhtum tegi naise väga ettevaatlikuks ja nüüd ta kardab, et õpetajad võivad ka edaspidi lastele kommide kujul toidulisandeid anda. Ta süüdistas olukorras ka ennast, sest ei märganud, et laps oli pärast lasteaiapäeva tihti väga väsinud ja vaikne.

Ta lõpetas oma postituse, öeldes, et pärast sellist kogemust ei usalda ta enam mitte ühtegi lasteaiaõpetajat ning on väga kahtlustav ka nende inimeste suhtes, keda enda hinnangul hästi tunneb.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles