Kuidas hoida pärast seksi seemnevedelikku sees, et hõlpsamini rasestuda?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kui ei õnnestu paari kuuga rasestuda, hakkavad paljud naised otsima abivahendeid – eri sekspoosid, ovulatsioonitestid, viljakusäpid. Seda kõike, et suurendada oma rasestumisvõimalusi. Paljud naised tunnevad huvi, kas sellest on abi, kui pärast vahekorda voodisse jääda.

Mõned eksperdid ütlevad, et pärast vahekorda ei peaks voodist kohe minema kiirustama. Püsi voodis umbes 15 minutit pärast seksi. «See on piisav aeg, et kõige kiiremad ja tervemad spermatosoidid jõuaksid emakakakaela,» ütles naistearst Mary Jane Minkin. Kuid ei ole vaja jalgu üles ega rinnale tõsta, sest kumbki asend ei liiguta spermat kuidagi tõhusamalt.

Rohke seks ja voodis lebotamine ei aita kuigi palju, kui sa pole arvutanud välja, millal sul on ovulatsioon. Ovulatsioon toimub üldjuhul umbes 14 päeva enne järgmise menstruatsiooni algust. Tänapäeval on palju äppe, millega saad oma ovulatsiooni täpsemalt välja selgitada.

Nii et sa ei pea tegelikult muretsema sperma sees hoidmise pärast, aga kui sa tahad proovida pärast seksi paar minutit voodis olla, ei tee see halba ja võib aidata. Esmalt aga veendu, et seksid oma viljakal perioonil, vahendab romper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles