KÕHUVALU JA UIMASUS? Toidud, mis tuleks reisimisel rangelt ära keelata

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Halva enesetundega on väga tüütu ja vastik reisida. Tihti aga tekitab halba enesetunnet toit, mida on enne teele asumist söödud. Siin on aga levinud toidud, mida kindlasti enne reisi ega reisi ajal süüa ei tohiks. 

Pakendatud võileivad 

Pakendatud võileivad, mida ostetakse peamiselt tanklatest on küll kiire ja mugav kõhutäis, kuid pikal teekonnal võib mõjuda selline amps väga raskelt. Üldjuhul sisaldavad taolised võileivad palju gluteeni, mis teeb kõhu raskeks ja võib panna valutama. Sedasorti võileibade sisse läheb tihti ka kiiresti riknevaid toite ehk tuleb olla alati ka selles osas tähelepanelik. 

Vinnutatud liha

Tuntud ka kui «Beef Jerky» on väga levinud snäkk, mis sobib suurepäraselt näiteks matkadele. Auto- või lennureisid kätkevad endas aga palju istumist, kuid vinnutatud liha on seedimisele liialt raske. Lisaks on liha alati väga soolane, mistõttu vajab inimene palju vedelikku. Liigne vedeliku joomine aga soodustab sagedast tualetis käimist. Ühesõnaga on mõistlikum istuval reisil vinnutatud liha enda menüüst välja jätta. 

Kiirtoit

Kuna ilmselt süüakse kiirtoitu reiside ajal kõige sagedamini, ei saa sellest mööda hiilida. Kiirtoit on küll lihtne ja väga nauditav valik, kuid ainult hetkel, mil te seda sööte. Edasi teeb ta olemise üldjuhul alati raskeks, kuna kiirtoidud sisaldavad endas palju transrasvu ja tohutult hulgal naatriumi ning kolesterooli. Teadaolevalt tõstab üks mõnus burger ka vererõhku. Ärge alluge kiusatusele.

Allikas: The Travel 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles