Mehe range reegel: ma ei suhtle naistega, kes pole mu abikaasa sõbrad

Naine
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

See on igivana arutelu, kas suhtes inimesel võib olla vastassoost sõpru. Mõne jaoks on see punane lipp, samas kui teiste jaoks tühiasi.

Abielumees Yohan Santana avaldas sotsiaalmeedias range reegli, mida ta järgib sõbrustades vastassugupoolega. Ta ütleb, et ei soovi oma ellu teisi naisi peale enda abikaasa ja pereliikmete – kohe kindlasti ei soovi ta endale sõbrannasid, kes ei ole kõigepealt sõbrad tema naisega.

Kuna Santana sõnul võivad mõned inimesed tema reeglit kehvaks pidada, otsustas ta selgitada põhjuseid, miks on tema meelest vastassooga sõbrustamine tema naise ja abielu vastu lugupidamatu.

1. «Minu jaoks pole loogiline pühendada oma aega naisterahvale, kes pole minu naine.»

2. «Kui see naine ei ole minu naise sõber, tähendab see, et meil on suhe, millest minu abikaasa ei ole mingil määral teadlik. On see abielumehe jaoks sobiv?»

3. «Ma võin teada oma kavatsusi, aga ma ei tea kunagi teise omi, ja seda vestlust ma parema meelega väldiksin.»

4. «Oletame, et kõik ongi süütu, kellelgi ei ole mingeid tundeid ja mu naine on sellega nõus. Inimesed ikka räägivad. Ma ei taha panna oma naist piinlikku olukorda ja ma ei taha, et minu iseloomu kahtluse alla seatakse.»

@imcominginhot Why I do not have female Friends #marriagetiktok #marriagefyp #marriagemonday #marriageisawesome ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

«Kui sa oled ühine sõber, siis oled meie kodus teretulnud ja me kohtleme sind nagu perekonda. Kui aga mu naine sind ei tunne, siis ei tunne ka mina sind. Vennased, me oleme täiskasvanud mehed ja on aeg, et me hakkaksime nii käituma.»

Kuigi enamik inimesi kommentaariumis kiitis Santanat tema suhtumise eest sõprussuhetesse naistega, toodi miinusena välja, et kui heteromehed sõbrustavad vaid meestega, siis see tugevdab soolisi stereotüüpe. Paljud inimesed väidavad, et mehed ja naised ei saa olla lihtsalt sõbrad, sest üks pool tunneb alati rohkem kui teine – tavaliselt pannakse see küsitav pool just meeste õlule. Kuid eeldus, et mehed on võimetud platoonilisteks sõprussuheteks, tugevdab soolisi stereotüüpe. See viitab sellele, et mehed ei suuda kontrollida oma romantilisi või seksuaalseid soove ja et kõik meeste-naiste suhted on motiveeritud romantilisest või seksuaalsest huvist.

Samuti lisandub see aspekt, et mehed piiravad oma kasvu inimesena, kui nad keelduvad naistega sõbrustamast. Tähenduslike sõprussuhete arendamine eri soost inimestega võib olla rikastav ja pakkuda erinevaid vaatenurki ja tuge.

On arusaadav ja imetlusväärne, et Santana suhtub oma naisesse ja abiellu ülima austusega, kuid piirid tuleks kehtestada pigem avatud suhtluse, usalduse ja mõistmise, mitte soopõhiste eelduste kaudu, kirjutab YourTango.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles