KIHVTID LEIUD Stilist avaldab, kust saada soodsaid ja ilusaid rõivaid

Naine
Copy
Foto: Kristiine Lään-Vantsi

Suvise garderoobi uuendamiseks ei ole vaja ülemäära rahakotti kergendada ega palju uusi riideesemeid osta. Moenõustaja ja stilist Kristiine Lään-Vantsi annab mõned soovitused, milliseid sel suvel trendikaid esemeid on lihtne omavahel kombineerida ning kuidas ja kust otsida soodsamaid aga kvaliteetseid rõivaid.

Igal hooajal on oma moevärvid, mis annavad tooni ning panevad riidekomplekti elama. Kui lisada garderoobi üks moevärviga riideese, mida on lihtne kombineerida, muudab see kogu komplekti koheselt trendikaks. Sel suvel on moes heatuju värvid - lavendlililla, roosa, erkoranž, punane ja roheline. Need värvid panevad inimese särama, nii võid olla kindel, et neid värve kandes ei jää sa ühelgi aiapeol märkamata.

Foto: Kristiine Lään-Vantsi

Tegumoodidest on järjest populaarsem one-shoulder ehk riidese, millel on üks õlg paljas. Neid on nii toppide, särkide kui ka kleitidena – saad valida endale sobiva. Samuti ei saa sel suvel üle ega ümber teksamaterjalist. Teksa on niivõrd moes, et seda võib kanda kasvõi pealaest jalatallani! Teksapüksid, teksakleit, teksatagi – kõik on moes. Loomulikult ei ole moest kadunud ka mugavad over-sized riided: nii ülesuuruses jakid, kampsunid, kleidid kui ka pluusid.

Kindla peale minek on omada enda garderoobis mõnda paar mugavaid (teksa)pükse, parajas koguses T-särke (nii neutraalsemaid kui värvilisemaid) ning mõnda tagasihoidlikumat pintsakut või jakki. Lihtsasti kombineeritavatest esemetest saab luua mitmeid täiesti erinevaid komplekte, mida saab panna selga nii lihtsamatele kui pidulikumatele üritustele. Näiteks saab pintsaku all kanda neutraalsemat värvi, mis sobib kontorisse või midagi säravat, mis sobib suurepäraselt ka pidulikule sündmusele.

Foto: Kristiine Lään-Vantsi

Üks riideese, mida on eriti lihtne kombineerida, on kimono. See sobib kõikidele kehatüüpidele ning saab kanda erinevate riietega. Kimono on päeva päästja, kui ei suuda midagi sobivat selga leida. See sobitub erinevate pükstega ja on ise niivõrd efektne, et jätab mulje, nagu oleks riietuse kokku panekuga vaeva nähtud. Samas sobib kimono väga hästi ka kleitide ja seelikute peale.

Eks nii mõnelegi jäävad silma erinevate disainerite suvised kollektsioonid, mida endalegi tahaks. Kellele meeldivad luksusbrändid, aga ei raatsi kõiki asju disaineritelt osta, siis on olemas ka mitmeid taskukohasemaid brände, millel on nii mõnegi disaineri või luksusbrändiga sarnane käekiri. Näiteks Prantsuse luksusbränd Maison Margiela kollektsioonidesse kuulub ka mitmeid klassikalisemaid esemeid, millele leidsin sarnased alternatiivid London Fog brändilt, mida Eestis müüakse näiteks Prismas. 

Foto: Kristiine Lään-Vantsi

Teinekord võibki ägedaid leide avastada hoopis täiesti tavalisest hüpermarketist, kus lisaks toiduainetele on müügil ka tööstuskaupa. Mitmel hüpermarketil on loodud koguni oma riiete brändid, mis järgivad hästi populaarsemaid trende, aga on väga rahakotisõbralikud. Prisma omabränd House teeb näiteks nii trendikaid kui klassikalisi riideid ning minu arvates leiab nende valikust igaüks endale midagi. Lisaks meeldib mulle väga ka Soome bränd Finlayson. Pisut kallim kui House, kuid kvaliteetne ning vastupidav. Samuti meeldib Antti Tapani, mille valikust leiab vaba-aja aga ka sportlikke riideid, mis on tõesti väga hea hinna-kvaliteedi suhtega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles