ETTEVAATUST Hirmutav põhjus, miks mehel kasvas seksiisu

Naine
Copy

38-aastane Shaun Turner oli alati olnud rahumeelne ja tasakaalukas mees, kui ühtäkki tundis ta end pidevalt väga väsinuna, agressiivsena ja suguiharana. Lõpuks saabus šokk – need olid märgid sellest, et tema ajus on apelsinisuurune kasvaja.

Diagnoosi sai ta 2014. aastal, kui ta hakkas kaotama haistmist ja nägemist. «Mu isiksus muutus. Tavaliselt olen ma väga tšill ja rahulik, mul on palju energiat. Kasvaja muutis mind aga väga väsinuks, kiimaseks ja agressiivseks.» Ühtlasi hakkas Turneri nägemine kaduma, nii et naine registreeris ta silmauuringule, mis näitas, et midagi on valesti. See viis skaneerimiseni, mis lõpuks näitas süüdlast – Turneri ajus oli apelsinisuurune kasvaja.

Kasvaja eemaldati ja nüüd käib ta regulaarselt kontrollis, et jälgida oma tervist. «Ausalt öeldes, kui ma diagnoosi sain, ei tundunud see päris,» ütles Turner. «Mu pere ja sõbrad olid kõik nii mures, et ma ei suutnud näidata nõrkust või muret. Ma olin positiivselt meelestatud ja uskusin siiralt, et minuga saab kõik korda, kuid sisemiselt olin hirmul.» 2020. aasta detsembris käis ta kiiritusravis.

2018. aastal suri tema ema Jill ajukasvaja tõttu. Jill – kellel diagnoositi esmalt närvivapustus – läbis intensiivse kiiritusravi, kuid vähk oli liiga agressiivne ja ta suri vaid neli kuud hiljem. Turner ja tema kaks aastat noorem vend on küsinud arstidelt, kui suure tõenäosusega juhtub nii ka nende lastega, kuid spetsialistid on kinnitanud, et tegemist oli õnnetu kokkusattumusega, et pere tabas kaks ajukasvajat. Turner on teinud geneetilisi teste ja miski ei tõenda, et ajuvähk on suguvõsa geenides, vahendab Metro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles