Ema on löödud sellest, mida teismeline tütar endaga tegi

Naine
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

The Suni veergudel jagab oma lugu Inglismaalt pärit 39-aastane ema, kes on hädas, sest tema teismeline tütar on käskudest ja keeldudest üle astunud ning ta ei tea enam, mida teha.

«Kujutate ette, minu 16-aastane tütar pani nabaneedi, kuigi ma keelasin selle tal ära!» alustab naine raevukalt. Tütar oli soovinud nabaneeti sünnipäevakingituseks, kuid emale ei meeldinud see mõte.

«Kõige hullem on, et see jääb tal igale poole riiete külge kinni ja põhjustab infektsiooni,» jätkab ema. Ema ei mõista, miks tütar pidi veel nabarõnga panema, kui kõrvarõngaaugud tal juba on.

Kui ema juhuslikult teada sai, et tema tütar oli nabaneedi pannud, võttis ta temalt karistuseks telefoni ära. «No jah, nüüd ta ei räägi minuga enam, aga küll see tal üle läheb,» mõtleb ema.

Inimesed sotsiaalmeedias püüavad naist rahustada ja öelda, et selline asi teismeliste puhul on pigem tavaline. «Meenuta, milline sa ise 16-aastasena oli,» ütleb üks inimene.

The Suni terapeut Deidre ütleb aga, et muretsemiseks pole põhjust. «Ta teab oma piire ja see, et ta algul luba küsis, näitab, et sisimas on ta hea laps,» kirjutab ta. Deidre soovitab emal teismelisele selgitada, miks ta ei soovinud, et tütar seda konkreetset augustamist teeks. 

«Näita talle, kuidas nabapiirkonda kõige paremini puhtana hoida. Teie apteeker või kohalik salong võib väärt nõu anda,» soovitab ta lisaks.

«Sellised karistused, nagu talle määrasid, võivad tekitada olukorra, et ta ei julge tulevikus sulle enam midagi rääkida. Nii et valige oma lahingud hoolikalt,» soovitab terapeut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles