Abiturienti klassi ees mõnitanud matemaatikaõpetajat ootab ees kohtuteekond

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

18-aastase Isabella gümnaasiumitee muutus päevapealt põrguks, kui neiut hakkas kiusama tema enda matemaatikaõpetaja. Alguses ette tulnud tagasihoidlikele pilgetele järgnesid räiged solvangud ning nüüd on abiturient õpetaja kohtusse kaevanud.

Lõpuklassi õpilane Isabella Rexach-Moore avaldas, et tema matemaatikaõpetaja Jennifer Brunet on teda pikemat aega süstemaatilisest kiusanud. Rexach-Moore on pidanud taluma üleolevaid ja noomivaid kommentaare nii enda nahavärvi kui riietusstiili kohta. Isabella on veendunud, et õpetajal on isiklik vimm tema suhtes, sest teisi sarnaselt riietuvaid tüdrukuid ta nii ei kohtle.

Nüüd nõuab New Yorgis Centereachi keskkoolis käiv teismeline kooli juhtkonnalt miljoneid dollareid kahjutasu selle eest, et nad pole tüdruku põletava murega siiani tegelema hakanud. Rexach-Moore'i sõnul sai probleem alguse juba sügisel, kui Brunet talle klassi ees rassistlikke märkusi tegema hakkas. Hagi kohaselt sõnas õpetaja klassile: «Ma olen nii väsinud sellest, et mustanahalised noored alati koolist puuduvad.» Abituriendi sõnul oli see otsene viide talle, sest ta on ainuke mustanahaline nooruk klassis, kes vahepeal koolist puhkepäevi teeb. Isabellal on kooli juhtkonnaga erikokkulepe, mis lubab tal vahetevahel ärevuse ja bipolaarsuse tõttu koolist puududa, seega ei puudu teismeline lohakusest.

Isabella kannatas kiusamise all kuus kuud, kuni ta enam mõnitamist taluda ei suutnud ja esitas koolile õpetaja kohta kaebuse. Kooli juhtkond asus tõendeid koguma ning leidis tõendusmaterjali, et Brunet on Rexach-Moore'i korduvalt solvanud. Kuigi kool nägi, et tegu on probleemiga, jäi matemaatikaõpetajale siiski töökoht alles. Isabella pöördus murega edasi kohtusse, kus nõuab nüüd miljonite väärtuses kahjutasu ja õpetaja vallandamist. «See samm on oluline selleks, et Isabella jääks viimaseks, keda õpetaja Brunet koolis mõnitanud on,» sõnas abituriendi advokaat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles