VEIDER EKSPERIMENT Mees pesi juukseid nädal aega viinaga

Christin Krass
, Suvereporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Image Point Fr/shutterstock

Ilublogijate nõuannete järgi elamine võib meid viia kummalistele radadele. Huvitatud väidetest viina kasulikkuse kohta juustele, otsustas ajakirjanik Nickolaus Hines pesta eksperimendi korras juukseid nädal aega just selle vägijoogiga, vahendab thrillist.com.

«Kell on kaheksa neljapäeva hommikul. Juba seitsmendat korda sel nädalal kallan ma juuksed viinaga üle. Viinapudeli lõhn viib mind umbes 15 sekundiks kuhugi mujale. Kuivatan juuksed ära ja lähen päevaga edasi,» kirjeldab rutiiniks saanud tegevust eksperimenteerija Hines.

Arvukate blogipostituste ja artiklite kohaselt võib viin eemaldada juustest kemikaalide jääke, stimuleerida kasvu ning jätta juuksed läikivaks ja kohevaks. See kõlas ajakirjanikule liiga hästi, et mitte proovida.

«Ilublogija nõuandeid järgides segasin ühe supilusikatäie viina tassi veega ja kasutasin seda loputusvahendina pärast šampooniga pesemist. Pigem oli alguses väljakutseks kodus püsiva viinalõhnaga tegelemine. Sellest hoolimata lõhnasid mu juuksed üllatavalt hästi, kuigi neutraalselt.»

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Image Point Fr/shutterstock

«Soovides rohkem teada saada, võtsin ühendust ekspertidega, kuid kahjuks lükkas enamik minu kirja tagasi. Siiski avastasin, et alkoholil on antimikroobne toime ja see võib denatureerida valke, mis muudab selle juustele potentsiaalselt kasulikuks,» toob Hines välja.

«Viinajuuste katset jätkates märkasin, et mu juuksed muutusid iga päevaga rasvasemaks, kaotasid särtsu ja hakkasid hoidma rohkem peadligi. Üllataval kombel ei kuivanud mu peanahk ära ja ei tekkinud kõõma ega sügelust, kuid üldine positiivne mõju oli pigem minimaalne,» kirjeldab Hines eksperimendi tulemusi.

Kokkuvõtteks võib öelda, et juuste pesemine viinaga ei pruugi olla väärt küsimusi ja kummalisi pilke, mida saate, kui elukaaslane või sõbrad märkavad vannitoas viinapudelit. Kuigi see otseselt ei kahjustanud eksperimenteerija juukseid, oli kasu küsitav. Tundub, et tavapärased juuksehooldustooted on tõhusamad ja vähem omapärased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles