OLULINE TEADA Mis on bussipeatuse pluus ja kuidas see võib kandes elusid päästa? (1)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Suvisel ajal on tundnud paljud naised õhukesi riideid kandes ebamugavust ja on võimalik, et kartnud isegi õhtuti ringi liikudes enda turvalisuse pärast. Laialdaselt levinud probleemile on leitud nüüd toimiv lahendus: bussipeatuse pluus.

Bussipeatuse pluus tõmmatakse selga siis, kui on tarvis minna festivalile või mõnele peole ning kantakse nappe ja keskmisest seksikamaid riideid. Ülesuuruses pluus aitab kaitsta selle kandjat ürituse toimumispaika sõitmise ajal, näiteks ühistranspordis, ebamugavust tekitavate pilkude ja seksuaalse ahistamise eest. Turvaliselt peopaika jõudes saab suure pluusi seljast tõmmata ja kauni peoriietusega õhtut nautida ning pärast pidu koju liikudes selle uuesti selga panna.

Esmapilgul võib trend paista ekstreemse või ebavajalikuna, kuid statistika näitab, et paraku peavad naised siiani üksi liikledes lisaohutusmeetmetele mõtlema. Seksuaalne ahistamine puudutab eeskätt naisi. Uuringute järgi on 89 protsenti naisi ja 29 protsenti mehi vähemalt üks kord elus seksuaalselt ahistatud. Ahistamise all ei mõelda sealjuures vaid füüsilist ahistamist, vaid ka näiteks vilistamist ja ebasündsaid või halvustavaid kommentaare.

Seksuaalset ahistamist võib olla keeruline defineerida, kuid Martin Lutheri ülikooli professorid on seda üsna tabavalt suutnud. Nende sõnul on ülioluline, kuidas naine olukorda tajub. Kui tema näeb olukorda seksuaalse ahistamisena, siis nii enamasti on. Jääb üle vaid loota, et TikToki kasutajate leiutatud bussipeatuse pluus aitab ühiskondlikku olukorda leevendada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles