Naine leidis kavala nipi, kuidas raha säästa: kulutan toidule vaid 70 eurot aastas

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Sofie Juel-Andersen mõtles kolm aastat tagasi, et võiks prügikastist toitu otsides õnne proovida. Nüüd on ta toitunud prügikastist leitud kraamist juba mitu aastat ega plaanigi tavapärase elu juurde naasta.

Sofie alustas sellest, et päästis ära viskamisest vaid küpseid puu- ja köögivilju, kuid ajapikku hakkas ta hankima prügikastist ka teisi toiduaineid. Naine mõistis peagi, et ta saab prügikastist suurema osa eluks vajalikku kätte ega peagi poes käimisele raha kulutama. «Ma arvan, et säästan nii tuhandeid eurosid aastas,» sõnas naine optimistlikult.

Taanist pärit Sofie jätkas: «Prügikasti sukeldumisest sai minu jaoks justkui päästemissioon. Nii palju head toitu läheb raisku ja supermarketid jätavad selle poe lähedusse, et majandusraskustega inimesed sealt endale söögipoolise leiaks.»

Kuigi Taanis elades ei tulnud naisel mõttesse, et ta võiks leida oma toidu prügikastist, otsustas ta Austraaliasse kolides uue eluviisiga algust teha. Sydneys viljeles sarnast eluviisi juba Sofie õde, seega liitus naine temaga. Õed leidsid kohaliku toidupoe tagant kaks prügikasti, mis olid täis pakendatud toite: kanaliha, komme ja koguni 300 purki dieetkoolat. «Peamiselt on see toit, mille kehtivusaeg lõppes üks või kaks päeva tagasi,» selgitas Sofie.

Kui naine prügikastist toitu otsima hakkas, kulutas ta nädalas toidule umbes 50 eurot. Nüüd ostab Sofie toitu väga harva ning elab peaaegu täielikult tasuta saadud toidust. Toidupoodides kokku hoitud rahaga saab Sofie endale lubada koguni neljapäevase töönädala. «Selline eluviis toob mulle nii palju rahalist ja isiklikku vabadust,» rääkis naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles