Põhjus, miks modellid lennukis suutäitki ei söö

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Modellide ja teiste kuulsate kaunitaridega lennanud inimesed on sageli üllatunud, kui kuulevad, et nad ei puuduta lendude ajal ühtegi rooga. Aga kuidas nad siis pikad lennud vastu peavad?

Lennukis on alati meeldiv süüa, isegi kui sealne toiduvalik ei ole eriti ahvatlev. Esiteks aitab see mõnusasti aega sisustada ja teiseks mõjub toit enesetunnet parandavalt.

Paljud modellid aga keelduvad konkreetselt lennuki pardal söömast – isegi siis, kui on vaja mitu tundi järjest lennata.

Näiteks rääkis üks American Airlinesi endine töötaja, et seitsmetunnise lennu ajal New Yorgist Londonisse ei söönud supermodell Rosie Huntington-Whiteley mitte raasugi. Lisaks ei joonud naine ka pakutavaid jooke, vaid tellis väikese pudeli allikavett.

Paljud inimesed lendavad lennukitega vaid paar korda aastas, kui nad puhkusel käivad. Modellide jaoks on lennureisid pigem elu tavaline osa, eriti moenädalate ajal. Seetõttu püüavad nad teha kõik, et vältida jet lag’i tagajärgi, olla kohe pärast maandumist energiat täis ja näha suurepärane välja.

Kõrgustes olemine mõjutab suuresti ainevahetusprotsesse meie kehas. Seetõttu kaebavad paljud pärast lendu, et neil on puhitus, kõhuvalu, kõhukinnisus ja loomulikult turse. Lennul pakutav toit on kõrge kalorsusega ja sisaldab palju soola, mistõttu eelmainitud sümptomid tekivadki. Söömisest keeldumine on kõige olulisem meede selliste tagajärgede vähendamiseks.

Jah, kui lend kestab üle 3-4 tunni, pole just kõige lihtsam vastu pidada. Seetõttu soovitavad eksperdid näljatunde vähendamiseks juua rohkelt puhast vett. Eriti rõhutavad nad, et ka kohvist ja mustast teest tuleks lennukis keelduda. Seda seetõttu, et kofeiin kutsub esile vedelikupeetuse ja põhjustab turset. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles