SUUR KÜSIMUS Kui tihti peaks teksapükse pesema?

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Teksariie leiutati üle 150 aasta tagasi, kuid siiani ei ole jõutud ühtsele arusaamisele, kui tihti ja kuidas peaks teksariidest rõivaid pesema. Selgub, et isegi ekspertidel on teksade puhastamise kohta üsna vastakad arvamused.

Teksapükste tootmisega tuntuks saanud firma Levi’s disainidirektor Paul O’Neill on öelnud, et tema peseb oma pükse iga 30–50 kandmiskorra järel. Ta soovitab teksaseid pesta pesumasinas üksinda, kasutades õrna tsükli ja külma veega programmi, sest siis ei kipu teksade värv tuhmuma. Lisaks ütles ta, et ta riputab alati oma püksid välja kuivama ega kasuta kunagi trummelkuivatust, kirjutab New York Post

O’Neill selgitas, et mida rohkem teksariideid pesta, seda heledamaks need muutuvad ning kaotavad üsna ruttu oma ilusa värvi. Siiski tunnistas mees, et teksade pesemise sagedus sõltub väga palju enda eelistustest ja üht kindlat lahendust ei ole. Eksperdi sõnul on inimesed oma pükste puhastamisel väga loovad ja kasutavad nende värskendamiseks äädikat või pistavad need hoopis sügavkülma, et baktereid hävitada.

Rõivabrändi Bassike kaasasutaja Mary Lou Ryan on oma teksade pesemisel veelgi ekstreemsem. Ta ütles, et peseb teksaseid ainult siis, kui see on ülioluline, ja kasutab vaid väikest kogust pehmendavat pesuvahendit.

Üllataval kombel leidub siiski ka palju inimesi, kes on otsustanud oma teksade pesemisest täielikult loobuda. Stilist Jane Herman usub, et ainus inimene, kes teksade üle otsustada saab, on teksade kandja ise. Ta ütles, et mõned teksad näevad paremad välja, kui neid mitte kunagi ei pesta, kuid tegelikult tuleb lähtuda enda isiklikest eelistustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles