ÕIGLANE? Valgevenes leiti lahendus, kuidas pedofiile karistada (1)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Valgevene kiitis heaks protokolli, mis lubab lapse seksuaalses kuritarvitamises süüdi mõistetud kurjategijat karistada keemilise kastreerimisega.

Peaprokuratuuri pressiesindaja sõnul on ametkond heaks kiitnud tegevuskava, kuidas lapsi seksuaalselt kuritarvitanud inimest karistada. Selge on see, et pedofiili ohjeldavad vaid trellid, kuid lisaks vanglakaristusele määrab Valgevene kohus kurjategijale pedofiilia all kannatavate isikute sundravi, milleks on keemiline kastreerimine.

Valgevene tervishoiuministeeriumi sõnul on nad välja töötanud ja heaks kiitnud kliinilise protokolli, mis sisaldab pedofiilia ravi tegevusjuhist, sealhulgas keemilise kastreerimise kasutamist.

Valgevene peaprokuratuuri algatust on toetanud ka president Aljaksandr Lukašenka, vahendab dailysabah.com.

Mis on pedofiilia?

Pedofiilia on täiskasvanute psühholoogiline häire, mis väljendub seksuaalses kiindumuses lastesse. Ohvrid on tavaliselt puberteedieelses või varases puberteedieas olevad lapsed. Osa pedofiile on huvitatud ainult tüdrukutest, teised ainult poistest ja osa on huvitatud mõlema soo esindajatest.

Pedofiilne käitumine algab üldjuhul murdeeas või kahekümnendate eluaastate alguses ja jäljendab sageli kurameerimist.

Pedofiilia on kuritegu. Veel 90ndatel ei teadvustatud Eestis pedofiilia kui kuriteoliigi tõsidust, mistõttu pedofiiliajuhtumite käsitlus jäi valdavalt õigussüsteemi valdkonda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles