PSÜHHOLOOG HOIATAB Kui sa naudid krimisarjade vaatamist, siis…

Naine
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kes meist poleks magamamineku eel mõnda põnevat krimisarja vaadanud? Olgu selleks «Kättemaksukontor» või «Breaking Bad», krimka on üks populaarsemaid teležanreid. Psühholoog Thema Bryanti sõnul võib armastus tõsieluliste krimisarjade vastu olla hoopis ohumärk, millega tuleks koguni teraapiasse minna.

Bryanti sõnul võib krimisarjade vaatamine mõjutada seda, kuidas inimene isiklikus elus traumeerivaid sündmusi käsitleb. Psühholoog selgitas, et tõsielul põhinevate krimkade vaatamine enne magamaminekut võib tekitada tunde, et sarjas aset leidvad õõvastavad sündmused on normaalsed ja mõjuvad päriselus sarnasesse olukorda sattudes tuttavana. See on veel suurema tõenäosusega nii, kui krimisarju nähakse kui head viisi õhtul lõõgastumiseks ja paremini magama jäämiseks.

Mees julgustas Mel Robbinsi taskuhäälingus kõiki krimifänne enda jaoks mõtestama, miks traumeeriva sisu vaatamine neis rahuliku tunde tekitab. «Kuritegevus, relvad, rünnakud. Miks see teid rahustab?» esitas Bryant küsimuse. Psühholoog rääkis seejärel enda kogemusest krimkat vaatavate patsientidega, kes on ka isiklikus elus kuritegevusega kokku puutunud. Mehe sõnul pidasid paljud neist jubedaid tõsielulisi sündmusi tuttavaks ja elu lahutamatuks osaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles