5 kodust vahendit, millega sääsehammustuse sügelust leevendada

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Sääsehammustused põhjustavad ebamugavustunnet ja häirivat sügelust, mis võib kesta mitu päeva. Sügelust on aga võimalik leevendada vahenditega, mis on sul kodus võib-olla juba olemas.

Kaerahelbed

Kaerahelbed sisaldavad ärritust vähendavaid ühendeid, mis leevendavad sügelust ja turset, vahendab Healthline.

Kaerahelbepasta valmistamiseks sega võrdses koguses kaerahelbeid ja vett. Tõsta segu lusika abil marlile ja aseta see umbes kümneks minutiks sügelevale kohale. Seejärel pühi nahk puhtaks.

Kui sul on väga palju sügelevaid kohti, saad abi ka kaerahelbevannist. Puista 1 tass kaerahelbeid vannivette ja ligune selles umbes 20 minutit. Aeg-ajalt võid pehmeks muutunud kaerahelbeid ärritunud kohtadele hõõruda.

Purustatud jää

Jää aitab valusat kohta tuimastada ja turset vähendada. See pakub küll vaid ajutist leevendust, kuid on abiks ikka. Ära jäta jääd sääsehammustusele kauemaks kui viieks minutiks, kuna külm võib nahka kahjustada. Samuti võid jäätüki panna lapi sisse.

Mesi

Meel on antibakteriaalsed ja põletikuvastased omadused. Väike tilk mett sügelevale hammustusele vähendab põletikku. Lisaks ei teki sul kiusatust oma nahka kratsida, kuna kleepuv mesi tekitaks paraja segaduse.

Aaloe

Aaloel on põletikuvastased omadused, mis aitavad sääsehammustustest tekkinud ebamugavustunnet leevendada. Murra natuke aaloed, kanna taime geeli ärritunud piirkonnale ja lase kuivada. Korda seda vajaduse järgi.

Sidrunmeliss

Sidrunmeliss on rahustava toimega ning aitab hästi ka ärevuse ja kõhuhädade korral. Haki sidrunmelissi lehed peeneks ja aseta need otse sääsehammustuse peale. Sidrunmelissis sisalduvad eeterlikud õlid leevendavad põletikku ja kiirendavad paranemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles