OHTLIKUM KUI SOLAARIUM Nii saad end lennukis tugeva UV-kiirguse eest kaitsta (1)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas oled tähele pannud, et pärast pikemat lennureisi on nahk ketendavam ja kuivem kui tavaliselt? See tuleneb seisvast ja kuivast lennukiõhust, mis põhjustab naha kiirema vananemise. Õnneks saab paari lihtsa näpunäitega lendamise ajal naha kahjustumist ennetada.

Sulge aken ja kasuta SPFiga kreemi

Lennukis maha istudes on hea mõte sulgeda esimesena aken ja kanda nahale SPFi sisaldusega kreemi. Lennukiaknast paistev päike võib näida süütuna, kuid kõrgel õhus on UV-kiirgus kordades tugevam kui maapinnal. Uuringud on näidanud, et vaid tund aega lennukiga lendamist annab sama kiirguse kui 20 minutit solaariumis, vahendab Your Tango.

Otsi kapist välja kompressioonsokid

Sportlaste lemmikud kompressioonsokid võivad ka lennu ajal kasuks tulla. On teada, et need aitavad ära hoida säärte turset ja ennetada veenilaiendite teket. Kompressioonsokkide kandmine lennukis kiirendab vereringet ning pärast lendu on siis jalgadel mõnusam olla.

Niisuta nahka tavapärasest rohkem

Lendamine kuivatab üliväikese õhuniiskuse tõttu märkimisväärselt näonahka, seega on tähtis kanda enne reisi näole topeltkogus niisutavat kreemi. Siinkohal tasub silmas pidada, et nahale tuleks kanda kahte kreemi: esimese kihina enda igapäevast niisutavat kreemi ja seejärel paksema koostisega toitvat kreemi.

Pikaks lennureisiks on suurepärane valik näiteks vaseliinipõhine toode, kuid see ei pruugi igale nahatüübile sobida. Looduslikum variant on kasutada näoõli, mis turgutab nahka sama tõhusalt. Näoõli kasuks räägib ka asjaolu, et see ei jäta nahka kleepuvaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles