MÄRGATUD HAAPSALUS «Jäin autoga aegsasti seisma, et proua üle tee lasta, kuid...»

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kristel Kibuvits-Kallas postitas Facebooki gruppi «HAAPSALU & LÄÄNEMAA» loo sellest, kuidas ta lastega Haapsallu sõitis ja ülekäiguraja juures umbes 80-aastast postile toetuvat naist märkas.

«Sõitsime täna lastega Haapsallu ja sõites Tallinna mnt 3 juures, mis on peaaegu keskusest väljas, nägin ülekäiguraja ääres postile toetuvat vanaprouat. Jäin juba aegsasti seisma, et proua üle lasta. Ta proovis minna, kuid ei saanud...» alustas Kristel Kibuvits-Kallas Facebooki grupis oma postitust.

Kristel kirjeldas, et naine oli jalust nõrk ega suutnud sammugi astuda. Esiti arvas ta, et kuldses eas pensionär on ehk päikesepiste saanud. «Jäin seisma ja küsisin aknast, kas proua vajab abi. Ta ütles, et oleks abi vaja küll,» kirjutas naine. Kristel uuris, kas naine vajab kiirabi, kuid proua kinnitas, et kiirabi tal otseselt vaja ei ole, ent abikäsi kuluks siiski marjaks ära.

Kellegi aitamiseks ei pea olema suur ja tugev – piisab, kui ütled julgustava sõna või ulatad abikäe!
Kellegi aitamiseks ei pea olema suur ja tugev – piisab, kui ütled julgustava sõna või ulatad abikäe! Foto: Shutterstock

«Ta vastas, et jalg lihtsalt ei kanna enam, et vist kõndis poodi liiga pika maa. Proua ütles, et ta on tükk aega seal seisnud ja ei saa liikuda ning kahjuks pole ka keegi abi pakkunud,» seisab Facebooki postituses. Nii kupataski Kristel oma lapse esiistmelt taha, aitas pensionäri autosse ning võttis suuna Metsa tänavale, kus vana naine elab.

«Ta oli ilmatuma tänulik ja ütles, et oleks täna vist sinna jäänudki. Pakkus tänutäheks, et poest ostetud banaanid võiks lastele anda. Keeldusin soliidselt ja ütlesin, et tal läheb neid kindlasti endal vaja, et me saame hakkama,» kirjeldab naine pensionäri ülimat tänulikkust.

Ehkki Kristel ise jäi oma heateo juures tagasihoidlikuks, polnud inimesed kiituste jagamisega ühismeedias kitsid. Naise tähelepanelikkus ja otsusekindel tegutsemine sulatas paljude südamed ning Kristel valati heade sõnadega üle.

«Oled üks armas hing,» kirjutas üks inimene postituse all. «Kõik hea tuleb sulle tagasi. Oled hea inimene,» kiitis ka teine. «Väga tubli inimene! Võiks rohkem selliseid südamlikke ja abivalmis inimesi olla!» kirjutas kolmas. «Tõeline kaitseingel 💖,» jagas neljas inimene lahkelt tunnustust.

Täispikka postitust saad lugeda siit:

Armas inimene – kui märkad abivajajat, ära kõnni või sõida niisama mööda! Peatu ja küsi, kas saad teda aidata. Sinu tähelepanelikkus võib päästa kellegi päeva või lausa elu. Kui märkad hädasolijat, keda on tabanud terviserike, helista numbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles