Traagiline põhjus, miks Marilyn Monroe kunagi lapsi ei saanud

Naine
Copy
Foto: CAP/MFS/Scanpix

Marilyn Monroe oli vaieldamatult üks ikoonilisemaid näitlejaid, kes elab endiselt edasi lõputute popkultuuri viidete kaudu. Kuigi tema elu võis väljastpoolt tunduda särav ja glamuurne, koges blond sekspomm oma lühikese elu jooksul palju raskusi. Üks neist oli kurbus lastetuse tõttu.

Kuulduste kohaselt armastas Marilyn Monroe lapsi ja unistas, et saab ühel päeval emaks. Kuid see unistus suri koos temaga 36-aastaselt. Monroel oli endometrioosi tõttu katkenud elu jooksul kolm rasedust. Tema esimene nurisünnitus oli 1956. aastal, 1957. aastal oli tal emakaväline rasedus ja kolmas katkes 1958. aastal, kui ta oli filmi «Džässis ainult tüdrukud» võtetel.

Ajaloolane ja biograafia «Marilyn Monroe: Her Films, Her Life» autor Michelle Vogel avaldas, kuidas Monroe oma kaotustega toime tuli. «Marilyn soovis meeleheitlikult emaks saada,» ütles Vogel. «Kahjuks ei saanud ta ühtegi rasedust lõpuni kanda.» Monroe teada-tuntud probleemid alkoholi ja tablettidega oli viis ennast paremini tunda. «Ta süüdistas end oma viimase raseduse katkemises.»

Monroel oli traagiline elu algusest peale. Ta ema heitles vaimse tervise probleemidega, mistõttu Monroe elas vahepeal lastekodus ja kasuvanemate juures. Ilu, sensuaalsuse ja näitlemisoskuse tõttu sai temast kiiresti seksisümbol, kel oli palju afääre võimukate meestega, kellest võimsaim oli USA president John F. Kennedy. Samuti levisid kuuldused, et tal oli suhe ka presidendi venna Robert Kennedyga. Monroe viimane ja pikim abielu näitekirjanik Arthur Milleriga lõppes aasta enne seda, kui ta 1962. aastal ravimite üledoosi võttis, vahendab The List.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles