TRAAGILINE Kuue lapse ema sai laste ees äikselt löögi

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kuue lapse ema Kimberlyt tabas välk otse tema laste silme all rindu, kui naine köögis askeldas. Imekombel jäi naine ellu ja nüüd suudab enda sõnul koguni tunnetada, millal taas äikesetormi oodata on.

Kimberly Krone’i elu meeldejäävaim hetk leidis aset 2009. aasta juunis, kui ta oli oma kodu köögis ja pesi pärast hommikusööki nõusid. Õues oli äikesetorm ja kui naine määrdunud panni järele haaras, kuulis ta kahte valju kärgatust – piirkonda tabas tugeva äiksetormi tõttu umbes 1200 välgusähvatust. Naist tabas hiiglaslik välgunool, mis oli tulnud läbi tema köögikatuses oleva valgusti. Välgunool põrkas vastu Kimberly käes olevat panni ja tabas teda rindu. Köögis olid tol hetkel ka tema lapsed, kõige noorem neist vaid pooleaastane ja vanim üheksa-aastane.

«Mäletan valu ja põlemislõhna,» meenutas Krone juhtunut. «Ma ei mõelnud millelegi muule, kui vaid sellele, et see hetk kiiresti läbi saaks.» Naise üheksa-aastane poeg Tristan kutsus seejärel ruttu kiirabi ja selgitas neile olukorda. Kõnes oli kuulda ka, kuidas poeg palub ,et ta ema ei sureks. Veidi hiljem tabas Kronede kodu veel üks välgunool, lüües seekord teises toas olnud lauaarvutisse.

Kiirabil kulus kohale jõudmiseks 16 minutit ja naine viidi kiiresti haiglasse, kus ta veetis järgmised kolm päeva. Seal hakkas naisel parem, kuid tema kesknärvisüsteem lülitus korraks täiesti välja. Kaks aastat hiljem rääkis Kimberly, et tänu sellele kogemusele suudab ta nüüd ennustada, millal taas äikest on oodata, kuid tegu pole tema jaoks meeldiva andega.

Naine rääkis ABC Newsile, et äiksetormi lähenedes lööb talle rindu tuttav valu. Kimberly tunnistas, et kardab äikest siiamaani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles