64 TUHAT EUROT ⟩ Teismeline tüdruk kulutas kogu oma pere raha arvutimängudele

Naine
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ühel hommikul sai 13-aastase tüdruku ema Gong Yiwang tütre koolist mureliku kõne. Õpetaja helistas ja andis naisele teada, et tema tütar mängib viimasel ajal palju arvutimänge. Lähemal vaatlusel selgus aga hirmutav tõsiasi: tasulistele mängudele oli kulunud terve pere varandus.

Enne koolist telefonikõne saamist polnud naine tütre muutunud harjumusi tähele pannudki. Murelik kõne ajendas Yiwangi oma pangakonto jääki vaatama, millele järgnes šokk: tema kontol, kus oli enne 64 tuhat eurot, on nüüd vaid 7 senti.

Naise sõnul kulutas tema tütar hiigelsumma vaid viie kuuga, ostes 16 tuhande euro eest arvutimänge ja tehes 30 tuhande euro eest mängusiseseid oste. «Ma poleks kunagi arvanud, et 13-aastane tüdruk võiks midagi sellist korda saata,» tunnistas Yiwang telekanalile Elephant News. «See tundub nagu halb unenägu, mu pea on plahvatamas.» Tütar kaitses ennast, öeldes, et ta ei saanud aru, kust raha täpselt pärineb - teismeline teadis vaid, et tema ema pangakonto on seotud tema telefoniga.

Arvatakse, et tüdruk kustutas tehingute kohta tulnud sõnumid telefonist, et enda kulutusi vanemate eest varjata. Samuti avaldas nooruk, et lisaks enda kulutustele jagas ta heldelt raha oma klassikaaslastele, kes tahtsid samuti tasulisi arvutimänge mängida.

«Kui ma neile mängude jaoks raha ei andnud, tülitasid nad mind terve koolipäeva,» tõdes tüdruk kurvalt. «Ma ei saanud sellest isegi õpetajale rääkida, sest kartsin, et õpetaja ütleb mu vanematele ja nad saavad pahaseks.»

Yiwang üritab nüüd lapse mänguharjumuste tõttu kaotatud raha tagasi saada. Naine on taotlenud tagasimakseid mitmelt platvormilt, kuid pole seni raha kätte saanud.

Viimastel aastatel on Hiina püüdnud ohjeldada laste sõltuvust arvutimängudest, piirates nende mänguaega kolme tunnini nädalas. Nutisõltuvus on Hiina noorte seas tõsine probleem, seega on valitsus loonud sealsetele lastele ka nutisõltuvuslaagrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles