MURELIK EMA «Mu 18-aastane poeg tahab ülikooli asemel uue pruudiga kodu mängida» (3)

Naine
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

34-aastane naine räägib, et ta sai lapse, kui oli vaid 16-aastane. Nüüdseks on poeg 18-aastane ja peaks astuma ülikooli, kuid noormehel on eluga sootuks teised plaanid.

Naine kurdab, et ülikooli kandideerimise asemel tahab ta teismeline poeg luua peret tüdrukuga, kellega ta vaevu kolm kuud tagasi tutvus. Kuigi naine sai ka ise noorelt lapsevanemaks, tunnistab ta, et jäi emakohustuste tõttu ilma paljudest karjäärivõimalustest ning ta ei soovita oma pojal elus sama rada pidi käia.

«Kuigi ma ei kahetse, et noorelt emaks sain, jäid mu elus siiski paljud asjad pausile,» räägib naine. Ta lootis väga, et tema poeg elab elu, mida tema omal ajal elada ei saanud: läheb ülikooli, reisib ja loob karjääri.

«Kuid nüüd ta viskab selle kõik minema. Enne kui mu poeg selle tüdrukuga kohtus, oli tal suur plaan inseneriks õppida,» jagab murest murtud naine, kes ei tea, kas ta peaks oma poega ümber veenma või laskma tal elada nii, nagu teismeline ise valib.

The Suni terapeut Deidre soovitab naisel näha olukorra positiivset külge. «Ta asub oma kohustusi täitma ja seab lapse vajadused enda omadest ettepoole, mis näitab, et temast saab tulevikus oma lastele väga hea isa,» suunab Deidre.

Tänapäeva maailmas on võimalik teha kõike korraga: õppida ülikoolis, käia tööl ja elada pereelu. «Proovi aidata tal leida viise, kuidas oma unistusi siiski ellu viia – valikuid on,» soovitab terapeut naisele.

Millist nõu annaksid sina 18-aastasele noormehele: minna ülikooli või hakata peret looma?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles