Parameedik hoiatab: ära kunagi pane last selle riietusesemega turvatooli

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

TikToki õpetlike videolugude hulka on lisandunud parameedikuna töötanud ema hoiatus rõivaeseme kohta, millega mingil juhul ei tohiks väikelast turvatooli kinnitada.

Nikki Jurcutzi postitust on vaadatud sadu tuhandeid kordi ja vanemad on selle eest tänulikud, öeldes: «Me pole iial selle peale tulnudki.»

Varem parameedikuna töötanud naine hoiatab, et autosõidu ajaks tuleb lapse seljast puhvjope tingimata ära võtta. «Enne, kui last turvatooli hakkate kinnitama, võtke sulejoped ja -vestid kindlasti ära.» 

Selgitus sellele on lihtne: mahukad kohevad riided hoiavad turvavarustuse rihmad lapse kehast liiga kaugel ja õnnetuse korral ei paku seetõttu piisavat kaitset. «Nii on võimalik raskeid vigastusi saada isegi väikesel kiirusel toimunud kokkupõrke korral.» 

Kes muretseb, et lapsel on ilma jopeta autos liiga külm, siis selleks on Nikkil samuti nõuandeid jagada. «Kasutage sooja saamiseks meriinopesu, pikki varrukaid, õhukest lisakihti riideid, sokke ning muidugi kasutage auto eelsoojendust. Või katke turvatooli kinnitatud laps õhukese tekiga,» jagas naine väärt soovitusi.

Paljud vanemad tunnistasid, et polnud sellisele ohule kunagi mõelda osanud, ning olid Nikkile äärmiselt tänulikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles