ETTEVAATUST See harjumus teeb su huuled liiga ruttu vanaks

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Sinu nahahooldusrutiin mõjutab igati su naha pikaealisust, kuid seda teevad ka üldised igapäevased harjumused. Mida sa sööd, kui palju ja kvaliteetselt sa magad, kui palju stressad – see kõik on oluline vananedes. Isegi pealtnäha tühised harjumused muudavad palgeid. Allpool on kirjas harjumus, millest tasuks loobuda.

Kõrrest joomine suurendab tõenäosust, et su suu ümber võtavad koha sisse peened jooned. Neid jooni nimetatakse sageli suitsetaja kortsudeks, sest nii kõrrest joomise kui ka suitsetamise puhul kortsutad pidevalt huuli.

See ei tähenda, et sa ei tohi kunagi enam kõrrest juua – kui teed seda mõnikord, ei ole sel suurt vahet. Aga kui sa kasutad iga päev korduvkasutatavat veepudelit koos kõrrega, siis on sel juba märkimisväärne mõju.

Naha kaitsmise ABC

Loobud sa kõrrest või ei, on ka teisi viise kanda hoolt, et suu ümber oleks nahk pikalt prink ja elastne.

Võta kollageeni toidulisandit. Vananedes väheneb kollageeni tootmine. Sestap tuleb kasuks võtta iga päev kollageeni.

Niisuta. Kuival nahal paistavad kortsukesed paremini välja, seega hoolitse oma näonaha eest seerumite, niisutavate kreemide ja näoõlidega. Ja muidugi kasuta huulepalsamit.

Kaitse nahka päikese eest. Kasuta iga päev SPFiga kreemi ja ära väga kaua päikese käes leba. Samuti võid investeerida SPFiga huulepalsamisse, kirjutab Mindbodygreen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles