Türgi maavärina üle elanud laps leiti ligi neli kuud hiljem

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Türgi maavärin hävitas sadade tuhandete inimeste kodud
Türgi maavärin hävitas sadade tuhandete inimeste kodud Foto: Shutterstock

8. veebruari varahommikul tabas Türgit viimase 80 aasta tugevaim maavärin. Hukkus mitukümmend tuhat inimest, katastroof mõjutas hinnanguliselt 14 miljonit Türgi elanikku.

Hollandist Maastrichti tänavatelt leiti üksinda ekslemas viieaastane poiss, kes ütles politseile, et ta on pärit Türgist ja kaotas oma kodu veebruaris toimunud maavärinas. Politsei sõnul räägib poiss vaid türgi keeles, hollandi keeles ta end väljendada ei oska. 

Korrakaitsjad viisid lapse politseijaoskonda, kus pakkusid talle jäätist ja süüa ning püüdsid välja selgitada, kuidas mudilane on sattunud kodust tuhandete kilomeetrite kaugusele. 

Politseijaoskonnas vestles poisiga Türgist pärit ametnik. Selgus, et laps ja kogu tema pere said veebruarikuu maavärinas kannatada. Lapse sõnul on tema vanemad endiselt kodumaal, Türgis.

Poiss anti üle sotsiaaltöötajatele ja viidi seejärel ajutiselt turvakodusse spetsialistide hoole alla. Seni pole teada, kuidas ta Hollandisse sattus. Türgi Haagi saatkond palus Hollandi välisministeeriumilt selle kohta lisateavet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles