Ujumistreener hoiatab: lapse niimoodi rätikusse mässimine võib maksta elu (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
On loomulik, et tahad võsukese kohe rätikusse mähkida, aga tee seda ohutult
On loomulik, et tahad võsukese kohe rätikusse mähkida, aga tee seda ohutult Foto: Shutterstock

Ujumistreener paljastas suurima vea, mida lapsevanemad basseini ääres oma võsukeste eest hoolitsedes teevad.

«Tegin ka ise seda sageli,» alustas laste ujumistreener Nikki Scarnati oma juttu. «Ja sellepärast teangi, et seda igapäevast hoolitsevat liigutust ei osata ilma tähelepanu juhtimata ohtlikuks pidada.» 

Et basseini ja veekogude ääres turvalisust suurendada ja koledaid õnnetusi ei juhtuks, tegigi ta TikToki postituse, mida on vaadanud juba sajad tuhanded tänulikud lapsevanemad.

Nimelt on ohtlik mässida laps rätikusse nii, et ta õlad on kaetud. «Kui ta peaks vette kukkuma, võivad ta käed hõlpsalt takerduda, ta ei suuda lahti rabeleda ja ongi õnnetus käes,» selgitas ta. Nikki näitab hoopis turvalist viisi lapsele rätiku ümber mähkimiseks: rätik tuleb keerata ümber rindkere, nii et käed ja õlad on väljas. 

@scarnati.swim Thats right! Make sure your towel is UNDER your littles arms. NOT on top. Follow along for more water safety content 🥰 #selfrescue #selfrescueswimming #selfrescueswim #watersafety #drowningpreventionawareness #drowningprevention #springhillisr ♬ original sound - Nikki Scarnati

«Kui vanemad lapse basseinist välja toovad, on nende loomulik instinkt mähkida rätik ümber lapse õlgade,» rääkis ta. «Aga kui laps siis kogemata vette kukub, on ta käed märja rätiku all kinni. Nii et veendu last kuivatades, et keerad rätiku tema käte alla, mitte peale. Nii on tal basseini sattudes võimalus end päästa ja turvalisus on suurem.» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles