9–13-aastased lapsed langesid 15-aastase poisi seksuaalse väärkohtlemise ohvriks

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Fotolavastus
Fotolavastus Foto: Shutterstock

15-aastane Soomest Oulust pärit poiss pani 9-, 11- ja 13-aastaste laste vastu toime seksuaalkuritegusid.

Tegude esmane ühendav asjaolu on toimepanemise viis. 15-aastane teismeline valis ohvriks üksinda jalgrattaga sõitvaid lapsi. Ta vaatas oma sihtmärkideks välja nooremad lapsed, lähenes neile ja tegi seksuaalseid märkuseid. 

Üheksa-aastase lapse peatas ta kergliiklusteel. Ta hakkas jalast pükse ära võtma ja tegi lapsele ettepaneku oraalseksiks. Üheksa-aastane puhkes nutma, seejärel lasi nooruk tal oma teed minna.

Samal päeval ahistas rattaga sõitnud teismeline teist, samuti jalgrattaga liigelnud 13-aastast last. Ta kommenteeris ohvri tagumikku ja käperdas seda. Neli päeva hiljem sarnane olukord kordus, siis sekkus ohvri vanem ja pidas ahistajaga maha tõsise vestluse.

Mõned päevad hiljem tülitas ta 11-aastast last, lähenedes talle selja tagant ning tehes seksuaalseid märkuseid ja pigistades tema tuharaid.

Süü osaline tunnistamine 

Iltalehti vahendab, et kuriteod pandi toime Oulus 2021. aasta oktoobris, kohtuistung toimus selle aasta maikuus. Hiljuti 17-aastaseks saanud poiss sai kolm süüdistust noorena toime pandud lapse seksuaalses väärkohtlemises. Nooruk tunnistas oma süüd vaid osaliselt. 

Kõik ohvrid said toimunust suure hingelise trauma ja nõudsid süüdistatavalt kahjutasu. 

Oulu ringkonnakohtu hinnangul olid kõik teod seksuaalse iseloomuga. Süüdistatav esitas üheksa-aastasele ohvrile otsekohese seksuaalse ettepaneku, mida rõhutas püksiluku avamisega. Kahele teisele ohvrile tehtud seksuaalsed kommentaarid ja käperdamised olid samuti seksuaalse alatooniga ja võisid kahjustada laste arengut.

Ringkonnakohus leidis, et kõik süüdistused osutusid tõeks. Praegu 17-aastast noorukit karistati viiekuulise tingimisi vanglakaristusega. Istung oli kinnine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles