ARST VASTAB Kas põiepõletiku ajal tohib seksida?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Põiepõletik tekib siis, kui bakterid satuvad kuseteedesse. Seda kogeb hinnanguliselt 50–60 protsenti naistest. Kui oled tuttav põiepõletikuga, siis tead neid ebameeldivaid sümptomeid – põletustunne ja pidev tunne, et on pissihäda. Ravitakse tavaliselt antibiootikumidega ja sümptomid paranevad mõne päevaga. Ravimata jättes võib põiepõletik põhjustada tõsisemaid terviseprobleeme, näiteks neerupõletikku.

Põiepõletik mõjutab mitmeid elu aspekte – sealhulgas sekselu. Kas seks tuleb haiguse ajal kõne alla? Põiepõletikuga seksimine on ebamugav ja isegi valus, lisaks muretsevad naised, et tõbi võib muutuda hullemaks või kanduda partnerile. Mis on riskid, mis kaasnevad põiepõletikuga seksimisega?

Kui oled võtnud antibiootikume ja haiguse sümptomid on juba paranenud, võib tekkida kiusatus linade vahel tegutsema asuda. Meditsiinitöötajad soovitavad aga ravi lõpuni seksist hoiduda. «Kui sul on aktiivne põiepõletik, ei ole sul enamasti selles piirkonnas väga mugav, nii et seksuaalvahekorra vältimine on ilmselt parim valik, kuni asjad rahunevad ja enesetunne parem,» ütles naistearst ja uroloog Patricia A. Wallace.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles