Ootamatu põhjus, miks Tina Turner loobus Ameerika kodakondsusest

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Lauljanna Tina Turner
Lauljanna Tina Turner Foto: AFP/Scanpix

24. mai 2023 kirjutas ennast maailma ajalukku kurva päevana. Meie seast lahkus legendaarne lauljanna, 83-aastane Tina Turner.

Õnne otsides pidi Tina Turner oma elu jooksul läbi elama palju raskeid aegu. Pole saladus, et muusikalegend loobus Ameerika Ühendriikide kodakondsusest juba kümme aastat tagasi. Kuid palju küsimusi ja spekulatsioone on sellest ajast õhku jäänud: miks lauljanna seda tegi?

2013. aastast alates oli Tina Turner Šveitsi kodanik. Esmalt oli palju kuulujutte, et ta muutis oma kodakondsust maksude optimeerimise tõttu. Kuid sel spekulatsioonil ei ole alust, Šveitsi maksusüsteem ei kuulu just soodsamate kilda ja majanduslikku kasu Turner kindlasti ei saanud.

LOE JUURDE: HÜVASTI, ROKIKUNINGANNA: Tina Turner võitles mitu aastat raskete terviseprobleemidega

Tõde on palju sirgjoonelisem ja lausa ootamatult ning armsalt lihtne, ilma igasuguste skeemide ja tagamõteteta. Nimelt elas Tina juba paarkümmend aastat põhiliselt Šveitsis, olles abielus Saksa muusikaprodutsendi Erwin Bachiga. Paari suhe algas aastal 1986 ning armastuse ametlik liit sõlmiti 2013. aasta juulis.

Kodakondsuse vahetamist Turner teadaolevalt eriti palju avalikult ei kommenteerinud, kuid siiski avaldas ta peamise põhjuse: «Olen juba paarkümmend aastat siin elanud ja armastan oma kodukohta. Ma olen Šveitsis nii õnnelik ja ei oskaks endale paremat elupaika soovida.» Seega oligi naisele loogiline samm võtta ka armastatud elukohariigi kodakondsus, kirjutas yahoo.com.

USA Berni saatkonna Šveitsi tegevusaruande kohaselt ütles Turner 2013. aastal, et ta ei kavatse tulevikus enam USAs elada ja tema perekond on ta ainus jääv side kodumaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles