Uuring: üllatavalt palju mehi pissivad just niimoodi (2)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Uus uuring paljastab, et paljud mehed armastavad urineerimiseks istet võtta. Uuringu käigus usutleti 13 riigi mehi nende potilkäimisharjumuste kohta ning selgus, et püsti pissimine pole meestel sugugi nii levinud.

Saksamaa võttis 62 protsendiga juhtpositsiooni, kuna seal on kõige rohkem istudes pissivaid mehi, 39 protsenti Austraalia meestest tunnistas, et nemadki eelistavad seda varianti. Andmetest selgus ka, et 50 protsenti rootsi ja 34 protsenti itaalia meestest istuvad, kui urineerivad. Brittidest tunnistas vaid 24 protsenti, et teeb seda, aga Mehhikos istus vaid kuus protsenti meestest.

Samuti leiti, et eriti sageli sätivad end vetsus häda number ühe jaoks istuma vanemad Saksa mehed (55-aastased ja vanemad) – lausa 49 protsenti, võrreldes 28 protsendiga 18–34-aastaste seas.

Suurbritannias oli aga risti vastupidi: vanematest briti meestest istus potile 23 protsenti ja noorematest 40 protsenti.

2020. aasta küsitlus näitas, et väljaspool Euroopat on istumistrend kasvamas. Näiteks 70 protsenti Jaapani meestest istub – viis aastat varem registreeritud 51 protsendilt.

Samuti on leitud, et istudes pissimine on meeste tervisele parem. Leideni ülikooli meditsiinikeskuse teadlaste sõnul aitab istumine põie kiiremini ja põhjalikumalt tühjeneda – see on kasulik neile, kellel on alumiste kuseteede probleemid ja eesnäärme suurenemine, vahendab LadBible.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles