Veider põhjus, miks Jude Law kandis kakalõhnalist parfüümi

Naine
Copy
Jude Law 2023. aasta mais Cannes'i filmifestivalil.
Jude Law 2023. aasta mais Cannes'i filmifestivalil. Foto: Cyril Pecquenard-POOL/SIPA/Scanpix

Keegi ei saa Jude Law’le ette heita, et ta poleks pühendunud näitleja! Värskes filmis Inglismaa kuningat Henry VIII mänginud Law kandis rolli esitades parfüümi, mis oli loodud higi, vere ja kaka järgi. Kust sellist küll saab, küsite te? Tegemist oli eritellimusel valmistatud lõhnaveega, sest ilmselgelt Kaubamaja ilumaailmas sellist (sõna otseses mõttes) tualettvett juba ei leia.

50-aastane Law kogub draamas «Firebrand» Tudorite soost kuningat mängides vaid kiidusõnu. Et võimalikult realistlikult oma tegelaskujuga üheks saada, oli Law valmis rõlgelt haisema. Cannes'i filmifestivalil toimunud pressikonverentsil pajatas Law: «Ma lugesin mitmeid huvitavaid kirjeldusi selle kohta, et Henryt võis tunda kolme toa kauguselt. Tema jalg mädanes nii rängalt. Ta peitis seda roosiõliga. Ma mõtlesin, et see mõjub väga hästi, kui ma kohutavalt lehkan.» Huvitav, kas nii mõtles ka tema ekraanipartner Alicia Vikander?

Täiuslikult rõlge haisuga lõhna tootmiseks palgati spetsiaalne parfüümikunstnik. «Ta teeb imelisi, aga ka kohutavaid lõhnu,» ütles Law. «Tal õnnestus luua see erakordne lõhnasegu verest, fekaalidest ja higist.» Näitleja tunnistas, et lasi lõhna endale peale vägagi heldelt. «Esialgu piserdasin seda vaid natuke. Aga siis sai sellest tõeline lõhnafestival.»

Filmi režissöör Karim Aïnouz tõdes, et parfüümil oli soovitud mõju. «Kui ta tuli võtteplatsile, oli see lihtsalt kohutav.»

Kuid tundub, et see kõik oli seda väärt – film teenis pärast esilinastust Cannes'i filmifestivalil ära kaheksa minutit kestnud ovatsioonid ja Law etteastet pidasid kriitikud hiilgavaks, vahendab LadBible.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles