95-aastane naine võitleb elu eest pärast seda, kui politsei tema peal taserit kasutas (1)

Naine
Copy

Austraalias Yallambee Lodge'i hooldekodus leidsid töötajad eest 95-aastase naise, kes hoidis käes nuga. Kuna ta nuga käest ei andnud, kutsuti dementsele patsiendile politsei.

Kohale saabunud politsei üritas naiselt terariista kätte saada, kuid tulutult. Seejärel kasutati 95-aastase Clare Nowlandi vastu elektrišokirelva, mille tagajärjel naine maha kukkus ja pea ära lõi. Patsient sai kukkumisel koljuluumurru ja võitleb nüüd oma elu eest.

Teadaolevalt kasutas politsei taserit kaks korda, andes sellega ühe löögi rindkerele ja teise seljale. Naise perekond leinab juba praegu oma vanamemme, sest nad ei usu, et Clare selle üle elab. 

Politsei lisas, et tegemist on kriitilise juhtumiga ning meeskond uurib selle asjaolusid.

Clare on kogukonnas hästi tuntud ja armastatud.

Ta tähistas 2008. aastal oma 80. sünnipäeva Canberra kohal langevarjuhüppega.

Pärast abikaasa surma viis aastat tagasi kolis ta hooldekodusse, kuna ei suutnud enam enda eest hoolitseda, vahendab Mirror.

Endine St Patricku koguduse preester Mick MacAndrew ütles, et perekond on kogukonnaga seotud olnud põlvkondi.

Uus-Lõuna-Walesi kodanikuvabaduste nõukogu president Josh Pallas palus, et politsei lõpetaks pärast intsidenti taserite kasutamise haavatavate inimeste peal. «Kindlasti peab olema sobivamaid viise, kuidas sellises olukorras toime tulla,» ütles Pallas.

Veebruaris avaldas õiguskaitsekomisjon ülevaate 210 vahejuhtumist, mis hõlmasid Uus-Lõuna-Walesi politseiametnike jõukasutamist ajavahemikul 2020. aasta maist kuni 2021. aasta maini.

Leiti, et 16 intsidendi ajal kasutati tasereid.

Komisjon ütles aruandes, et seda tehti «suhteliselt harva».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles