Parim hommikusöök veresoonte puhastamiseks: kasulik kõigile üle 45-aastastele

Naine
Copy
Mida sina hommikusöögiks tavaliselt sööd?
Mida sina hommikusöögiks tavaliselt sööd? Foto: Shutterstock

Arstid soovitavad veresoonte probleemide korral alustada hommikuid spetsiaalse hommikusöögiga. Nad on toonud välja kolm kasulikku koostisosa ja kui soovid neile veel midagi lisada, siis olgu see naudingu saamiseks.

Ateroskleroos on üks levinumaid haigusi vanemate inimeste seas. Sellise tervisehäda korral paksenevad veresoonte seinad ja tekivad naastud, mis häirivad verevoolu.

Veresoonte haiguseid diagnoositakse sageli isegi juba 45–50-aastastel. Mõnikord tekivad ka lastel ja noorukitel tõsised probleemid veresoontega, mis on tingitud kiirtoidu rohkusest ja istuvast eluviisist.

Tervislik toitumine mängib olulist rolli südame-veresoonkonna süsteemi säilitamisel. Seetõttu soovitavad arstid sagedamini süüa «puhastava» toimega toite. Alt leiad kolm komponenti, mida võiksid hommikusöögi kõrvale või selle osana tarbida.

Roheline tee

Kardioloogid peavad veresoontele kõige kasulikumaks rohelist teed. See on rikas antioksüdantide poolest ja vähendab ateroskleroosi riski.

Kaerahelbed

Kaerahelbed sisaldavad ohtralt kiudaineid. Kaerahelbed mitte ainult ei puhasta organismi, vaid aitavad langetada ka halva kolesterooli taset. Eelistada võiks täisterakaerahelbeid.

Kaneel

Ideaalne koostisosa nii pudru kui tee ja kohvi sisse! Kaneelis on suur kogus antioksüdante, mis aitavad kaasa kõrge kolesterooli põhjustatud naastude lagunemisele. Oluline on selle vürtsiga mitte üle pingutada!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles