ELEKTER VÄLJA? ⟩ Charles on kimbatuses: Briti kuningapere must lammas keeldub välja kolimast

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Suurbritannia kuningas Charles III ja kuninganna Camilla kroonimise päeval
Suurbritannia kuningas Charles III ja kuninganna Camilla kroonimise päeval Foto: Shutterstock

Äsja kroonitud kuningas Charles seisab raske valiku ees. Tema noorem vend prints Andrew keeldub antud korraldustele allumast ega lahku Windsorist.

Tavaliselt kaklevad vennad liivakastis, mitte kuningalossis. Aga see ei kehti Briti kuningaperes, kus on keerulised omavahelised suhted juba aastaid probleemiks. Nüüd on lahvatanud skandaal kuningas Charles III ja tema noorema venna Andrew' vahel, sest viimane ei täida talle ettenähtud korraldust kolida välja kuningapere valduses olevast Royal Lodge'ist.

Kuninglikke kulusid kokku tõmbav Charles soovis muu hulgas, et lossides elaksid vaid kuningapere kohustusi täitvad pereliikmed. 20 aastat 34 miljonit eurot maksval kinnistul elanud Andrew aga ei nõustu Windsorist välja kolima. Kuningas on pakkunud talle elamiseks soodsamat ja pisemat Frogmore Cottage'it, kuid ahistamisskandaalidega halba kuulsust kogunud Andrew keeldub ning soovib seda plaanitavat vangerdust silmast silma arutada. Ka on Charles noorema venna jätnud ilma iga-aastasest 350 000 euro suurusest ülalpidamisrahast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles