KADUV ILU Pereisa teeb Tallinna randadesse imelisi liivaskulptuure

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Haabneeme liivaskulptuur selle autori, Eduard Leontjeviga
Haabneeme liivaskulptuur selle autori, Eduard Leontjeviga Foto: Denis Nikolajev

Emadepäeval püüdis ühismeedias tuhandeid imetlevaid pilke tallinlase Eduardi tehtud hiigelsuur liivast lill Viimsi rannas.

Võimas liivalill ei tekkinud sinna juhuslikul ajal, juba mitu aastat teeb Eduard emadepäeva puhul randa enda tänuavaldusena kauni skulptuuri. See on kolmas aasta, kui maikuu teisel pühapäeval tema kätetööd sai imetleda.

Praegu enam Eduard kunstiga ei tegele, aga see on talle alati südamelähedane olnud ja ta on lõpetanud nii kunstikooli kui studeerinud Tartu kõrgema kunstikooli skulptuuriosakonnas. Tallinnasse elama asudes õppis ta siin ka sisekujundust, kuid päevatööna ta sellega tegelenud ei ole, kunstist on saanud puhtalt hobi ja mõnus meelelahutus.

Esimene liivaskulptuur valmis 2020. aastal Pirita rannas, kus tal oma lastega mängides tuligi idee millegi suuremaga katsetada. Liivast ilusate vormide loomisest sai tore ajaveetmise viis, nüüd lähebki mees vahel lihtsalt randa, et liivaga nokitseda.

Ajakulukas hobi

Nii suured skulptuurid on loomulikult töömahukad, aga protsessi nautides aeg lendab. Loomulikult võtab iga töö erinevalt aega, aga selle aasta emadepäeva lille ehitas ta umbes 8–9 tundi. See pole siiski sugugi rekord, töömahukamad meistriteosed on aega võtnud lausa kaks päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles