TROON OOTAB ⟩ Sellised näevad välja kuninglike perekondade pärijad üle maailma

Naine
Copy
Prints George.
Prints George. Foto: George Rogers/WPA-Pool/SIPA/Scanpix

Praegu on maailmas veel üle 20 kuningliku perekonna – vaatame, millised näevad välja troonipärijad ja monarhide järeltulijad.

Printsess Leonor, Hispaania

Printsess Leonor.
Printsess Leonor. Foto: JAIME REINA / AFP / SCANPIX

Printsess Leonor on vanim kahest kuningas Philip VI tütrest, kes tõusis troonile 2014. aastal. Leonor on troonijärjekorras esimene ja temast saab tulevikus esimene Hispaania kuninganna pärast 1868. aastat.

Prints George, Ühendkuningriik

Prints George.
Prints George. Foto: DUCHESS OF CAMBRIDGE HANDOUT / EPA / SCANPIX

2013. aastal sündinud prints George on prints Williami ja Kate Middletoni vanim poeg, mis tähendab, et temast saab kunagi kuningas. Praegu on ta troonijärjekorras oma isa järel teine. Hetkel on Suurbritannia kuningas tema vanaisa Charles III.

Hamdan bin Mohammed Al Maktoum, Dubai

Hamdan bin Mohammed Al Maktoum.
Hamdan bin Mohammed Al Maktoum. Foto: Shutterstock

Idamaine kompu, keda võrreldakse vapustava Aladdiniga, sündis 1982. aastal. Ta on olnud Dubai kroonprints alates 2008. aastast, mil tema vanem vend Rashid troonist loobus. Hamdan on avalikkusele laialt tuntud, kuna ta juhib aktiivselt sotsiaalvõrgustikke, kus ta näitab oma luksuslikku elustiili. Kuningliku perekonna liige ei unusta aga oma kohustusi ning pühendab palju aega heategevusele. 2019. aastal abiellus prints Sheikha bint Saeed bin Thani Al Maktoumiga ning 2021. aastal sündis neil laps. 

Printsess Estelle, Rootsi

Printsess Estelle.
Printsess Estelle. Foto: schoemaker/PPE/SIPA/Scanpix

Printsess Estelle on Rootsi kroonprintsess Victoria ja prints Danieli vanim laps ja Rootsi troonipärimise järjekorras oma ema järel teine. Tema täisnimi on Estelle Silvia Ewa Mary. Ta sündis 23. veebruaril 2012. aastal.

Printsess Elisabeth, Belgia

Printsess Elisabeth.
Printsess Elisabeth. Foto: PPE/Nieboer Point de Vue out/Scanpix

Belgia printsess Elisabeth sündis 25. oktoobril 2001. aastal. Ta on on Belgia kuninga Philippe I ja kuninganna Mathilde'i esimene laps. Ta on Albert II pojatütar. Järjekorras on ta esimene Belgia troonipärija. 

Kui ta troonile tõuseb, saab temast Belgia esimene valitsev kuninganna. Printsess räägib hollandi, prantsuse, saksa ja inglise keelt. Ta lõpetas 2020. aasta mais Walesis UWC Atlantic kolledži ja astus Brüsseli Belgia sõjaväeakadeemiasse. Printsess teeb palju vabatahtlikku tööd, aidates õpiraskustega lapsi, vanureid, kodutuid ja puuetega inimesi.

Prints Christian, Taani

Prints Christian.
Prints Christian. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix/via REUTERS/Scanpix

Prints Christian sündis 2005. aastal. Ta on Taani kroonprints Frederiku vanim laps ja kuninganna Margrethe II lapselaps. Ta on troonijärjekorras oma isa järel teine.

Prints Jacques, Monaco

Prints Jacques.
Prints Jacques. Foto: POOL MONACO/SIPA/Scanpix

Prints Jacques, täisnimega Jacques Honoré Rainier Grimaldi, sündis 10. detsembril 2014. aastal. Tal on kaksikõde, printsess Gabriella, kes on temast kaks minutit vanem. Paleereeglite tõttu on aga just tema Monaco troonipärija.

Prints Moulay Hassan, Maroko

Maroko prints Moulay Hassan sündis 2003. aastal. Kuningas Mohammed VI vanima lapsena on ta Maroko troonipärija. Prints räägib vabalt araabia, prantsuse, inglise ja hispaania keelt. Samuti on ta juba saanud rahvusvahelise bakalaureusekraadi majandus- ja sotsiaalteadustes ning plaanib edasi õppida lennundust. Prints juba harjub oma kuninglike kohustustega, teeb kuninglikke visiite ja suhtleb maailma liidritega, kellele isa teda tutvustab.

Printsess Catharina-Amalia, Holland

Catharina-Amalia sündis 2003. aastal. Oma pere kolmest tüdrukust vanimana sai temast troonipärija pärast isa troonile tõusmist 2013. aastal. Kuigi printsess ja tema õed kuuluvad kuninglikku perekonda, käisid nad tavakoolis. Printsess räägib hollandi, inglise ja hispaania keelt. Ta naudib ratsutamist, hokit, laulmist ja klaverimängu.

Printsess Ingrid Alexandra, Norra

Printsess Ingrid Alexandra on Norra kroonprints Haakoni vanim laps. Ta sündis 2004. aastal ja on nüüd oma isa järel troonipärimises teine. Kui ta troonile tõuseb, saab temast teine ​​Norra kuninganna pärast kuninganna Margareti, kes oli 15. sajandil monarh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles