Abikaasa surmast lasteraamatu kirjutanud naine võib tema mõrva eest vangi minna (1)

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lasteraamatute autor Kouri Richins kirjutas lugusid, et tulla toime oma mehe kaotusega, kuid sai nüüd aasta pärast abikaasa surma süüdistuse mehe mõrvamises.

Eric Richinsi surma uurimine algas eelmisel aastal 4. märtsil, kui Utah’i ametivõimud saabusid öösel kella kolme paiku perekonna koju, sest teatati, et mees on kaotanud teadvuse. Eric leiti oma voodist ja kuigi kohalikud päästjad üritasid anda endast parima, kuulutasid nad ta sündmuskohal surnuks, kirjutab The Sun.

Pärast kurba juhtumit küsitlesid tema naist uurijad ja Kouri rääkis, et nad olid eelmisel õhtul tähistanud naise ettevõtte edukat sammu. Naine meenutas, et ta tegi oma mehele kokteili ning viis selle talle voodisse. Uurijate sõnul olid sel ajal majas vaid Kouri, Eric ja nende lapsed.

Seejärel rääkis naine, et ühel tema lapsel tekkis öösel hirm ning ta otsustas sel ööl lapsega ühes toas magada. Kui ta siiski kell kolm öösel oma magamistuppa naasis, leidis ta, et Ericu keha oli täiesti külm.

Uurijad jagasid, et Kouri ütles neile, et ta jättis telefoni magamistuppa ja tal polnud seda tol õhtul lapse toas kaasas, kuid detektiivid said teada, et tema telefoni kasutati nende tundide jooksul mitu korda. Tõendid viitasid ka sellele, et naine kasutas oma telefoni, et saata ja vastu võtta sõnumeid, mis hiljem väidetavalt kustutati.

Lahkamisel tehti kindlaks, et Eric suri üledoosi, sest arst leidis tema kehast viiekordselt surmava annuse fentanüüli. Arst jõudis ka järeldusele, et ravimit manustati suu kaudu. Detektiivid sõnasid, et nad leidsid suhtluse Kouri ja ühe inimese vahel, keda oli varem süüdistatud narkootiliste ainete omamises.

Väidetavalt olid nad 2021. aasta detsembrist kuni 2022. aasta veebruarini teineteisele sõnumeid saatnud. Naine oli algselt küsinud retsepti alusel valuvaigistit, väites, et ühel tema tuttaval on seljavigastus. Seepeale sai ta vastu hüdrokodooni tablette, mis on mõeldud vaid väga tugeva valu raviks.

Kaks nädalat hiljem kirjutas naine, et tema tuttav sooviks midagi veelgi kangemat ning palus siis hoopis fentanüüli. Eelmise aasta valentinipäeval, mõned päevad pärast keelatud ainete saamist, sõid Eric ja Kouri õhtusööki ning pärast seda jäi mees väga haigeks. Eric arvas juba siis, et olukord on kahtlane ja rääkis oma sõbrale, et ta arvab, et naine üritab teda mürgitada.

Väidetavalt võttis naine pärast õhtusööki ühendust ka teise narkodiileriga ning küsis veelgi rohkem fentnüüli. Seekordne kogus oli aga saatuslik, sest Eric leiti mõned päevad hiljem surnuna.

Pärast abikaasa surma kirjutas Kouri lasteraamatu «Kas sa oled minuga?». Ta esines ka kohalikus meedias, selgitades, et ta kirjutas raamatu selleks, et aidata lastel lähedase kaotusega toime tulla. Naine kirjeldas oma abikaasa surma väga ootamatuna ja sõnas, et see mõjutas sügavalt teda ja nende kolme last.

Kouri rääkis, et ta seletab oma lastele tihti, et see, et isa pole enam füüsiliselt nendega, ei tähenda, et teda poleks alati kohal. Naine mainis oma lahkunud meest ka raamatu pühenduses, kus ta kirjutab: «Pühendatud oma imelisele abikaasale ja suurepärasele isale.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles