Miks Prantsuse maniküüri nii nimetatakse – kuigi seda ei leiutatud Prantsusmaal

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas arvate, et Prantsuse maniküür on klassikaline maniküür kõigile prantslannadele, mida enne ülemaailmset kuulsust tehti ainult selles riigis? Tegelikult töötas disaini välja ameeriklane – ja seda juba 1970. aastatel.

Prantsuse maniküüril oli kõik võimalused saada täiesti erinev nimi, kuid ajalukku läks ta ikkagi sellise nimega, mis seostub Prantsusmaaga. Miks?

Valge äärega maniküür leiutati vanas heas Hollywoodis. Legendi järgi pöördus 1976. aastal tuntud režissöör Orly küünefirma presidendi Jeff Pinki poole ja palus tal välja mõelda universaalne maniküür, mis näeks kaadris hea välja ja oleks kombineeritav mis tahes näitlejanna riietusega.

Hoolimata asjaolust, et sel ajal oli moes kõik ebatavaline ja värviline, tugines Jeff loomulikule efektile: roosa või virsikutooni küüneplaat kombineerituna lumivalge aktsendiga küüne otsas. Ja nii loodigi Prantsuse maniküür – mida Jeff Pink ise nimetas esmalt «loomulikuks välimuseks».

Mõnda aega kandis see kujundus just sellist nime ja seda kasutati harva mujal kui reklaamide või filmide filmimisel. Siis näitas Jeff aga oma maniküüri Pariisi moenädalal osalejate kätel ja ebatavaline stiil läks koheselt massidesse. Kõik hakkasid seda Prantsuse maniküüriks kutsuma. Jeff Pinkile meeldis lühike ja elegantne nimetus «Prantsuse maniküür» nii väga, et kohe pärast Ameerikasse naasmist otsustas ta ka edaspidi kasutada just sellist nimetust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles