HEA TEADA Kui kaua peaks pärast vahatamist ujumisega ootama?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Enne suve või puhkust tahavad paljud inimesed vahatama minna. Olenemata sellest, kas tegemist on sinu esimese või 50. korraga jäävad riskid iga kord samaks. Mitte et peaks asjatult muretsema, kuid on oluline teada võimalikke probleeme, mis võivad tekkida pärast vahatamist.

Sa võid arvata, et riskantne osa on pärast vahatamist lõppenud, kuid tegelikult on mõned asjad, mida sa ei tohiks pärast teha. Üks neist asjust on ujumine, mis võib nahka hulga rohkem kahjustada, kui võiks arvata. Allpool on kirjas, miks vältida ujumist pärast vahatamist ja mida veel ei tohiks teha.

Dermatoloog Kally Papantoniou soovitab pärast vahatamist vältida paar päeva avalikke veekogusid ja basseini. Sinu nahk on pärast bikiinipiirkonna vahatamist vastuvõtlikum põletikule, kuna karvad on vägivaldselt välja rebitud ja nahabarjäär seega rikutud. Ei ole kindlat reeglit, kui kaua peaks ootama, kuid 48 tundi on üldiselt hea aeg, et lasta nahal rahuneda.

Mida veel ei tohi teha?

Ka päikese käes viibimine võib nahaprobleeme tekitada. Pärast vahatamist tuleks kaks päeva päikest täiesti vältida, et õrn nahk ei saaks kõrvetada.

Paljude jaoks on spreipäevitus enne loomulik osa puhkuseks valmistumisest, kuid ka selleks on nahk liiga tundlik. Lisaks ei jaotu päevitus nahale ühtlaselt, vaid näeb vahatatud ja vahatamata piirkondadel erinev välja.

Võimalike probleemide vältimiseks planeeri vahatamine enne puhkust piisava varuga, et nahk jõuaks taastuda, kirjutab thelist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles