MÕISTETAV PAHAMEEL ⟩ Charles sai oma poja ja Meghani suhtest teada väga ebasobival moel

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Sussexi hertsog Harry
Sussexi hertsog Harry Foto: Shutterstock

Üha enam leiab kinnitust, et Briti kuningapere hapraid ja halbu omavahelisi suhteid ei ole põhjustanud üks konkreetne sündmus, vaid see on paljude väikeste arusaamatuste kuhjumise tagajärg.

Kuningas Charles III oli ebameeldivalt üllatunud, kui sai teada oma noorema poja Harry ja Meghan Markle'i suhtest vaid 20 minutit enne selle ülemaailmset avalikustamist. Võib arvata, et isale oli see ülimalt torkav ja halb tunne.

2016. aasta 8. novembril pommuudisena avalikustatud suhe jõudis Charlesi kõrvu siis, kui praegune kuningas oli Lähis-Ida ringreisil ja valmistus diplomaatiliseks kohtumiseks Bahreini kuningaga. Seega ei saabunud see uudis mitte ainult ootamatult, vaid ka talle väga ebamugaval ja sobimatul ajal.

Raamatus «Finding Freedom» väidetakse, et Charles oli pärast selle uudise avalikustamist väga löödud, kuna pereliikmena eeldas, et saab sellistest olulistest sündmustest oma poja elus varem teada. 20 minutit uudise teatavaks võtmiseks oli isegi tempoka eluga harjunud mehele liiga napp. Meghani ja Harry kuningaperekonnast lahkumisest rääkiva raamatu autorid Omid Scobie ja Carolyn Durand ütlesid, et kuningas oli sellest teadaandest muserdatud. «See teema oli õhus juba mitu kuud, aga Harry ei võtnud vaevaks sellest varem rääkida.» 

Harry ja tema perekond, kellega ta on pikalt tüli kiskunud ja kellest ta on võõrdunud, kohtuvad 6. mail kuningas Charlesi kroonimisel näost näkku. See on teadaolevalt esimene kord pärast kuninganna matuseid 2022. aasta septembris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles