KAS KA SINA? ⟩ Peaaegu kõik naised teevad parfüümi pihustades selle vea

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Me kõik soovime, et parfüüm püsiks meiega võimalikult kaua aega. Selles artiklis kirjutame, miks parfüümi hõõrumine randmetele või muudele kehaosadele hävitab kogu lõhnamaagia.

Väga paljud naised pihustavad harjumusest oma lemmikparfüümi randmetele või mujale nahale ning hõõruvad või patsutavad selle laiali. Kui arvate, et selle liigutusega aitate lõhnanootidel paremini avalduda, siis eksite suuresti.

Tegelikkuses tuleb aga pärast parfüümi või tualettvee pihustamist lasta sel õhu käes ära kuivada. Teisisõnu ei tohi seda hõõruda, kuna nii lõhutakse lõhnamolekulid kohe ära ning lõhn ei püsi. Seetõttu tasub end võõrutada harjumusest parfüümi naha sisse hõõruda, isegi kui oled seda kogu oma elu teinud. 

Selleks, et parfüüm püsiks sinu peal võimalikult kaua, võib seda pihustada järgmistesse kohtadesse:

Juuksed – kui tahad endale kerget aroomi, mis püsiks, siis pihusta lõhna õhku enda kohal ja lase sel juustesse langeda. Vaata aga kindlasti, et parfüümipudel oleks peast vähemalt 25 cm kaugusel, sest lõhnas võib olla alkoholi, mis kuivatab juukseid. Kerge lõhnapilv juustes teeb imesid.

Kõrva taha – tihti pihustatakse lõhna kaelale, kuid see pole hea koht neile, kes kannavad ehteid. Kaelale pihustatud parfüüm võib ehete välimuse rikkuda.

Põlveõndlad – seda nippi tasub kasutada suvel, kui kantakse lühemaid riideid. Parfüümi tasub panna kohtadesse, kus veenid on nahale kõige lähemal. Põlveõndlas tekib soojus, mis laseb lõhnal paremini levida.

Randmed – loomulikult võib parfüümi pihustada ka randmete siseküljele, kuid kui oled usin kätepesija, ei pruugi lõhn just kuigi kaua peal püsida. Pea siis meeles – pärast parfüümi pihustamist pole vaja randmeid omavahel kokku hõõruda!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles