Raske haiguse tõttu suri Venemaa moekeiser Valentin Judaškin (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Valentin Judaškin
Valentin Judaškin Foto: AFP/Scanpix

59-aastaselt suri Nõukogude ja Venemaa moelooja Valentin Judaškin.

Kurva uudise avalikustas Channel 1-le moekunstniku abikaasa Marina Judaškina: Valentin Judaškin suri 2. mail. 

Valentin Judaškin sündis 14. oktoobril 1963 Moskvas. 1991. aastal sai temast esimene Venemaa disainer, kes esitles oma kollektsiooni Pariisi moenädalal. Seejärel algas tema tähelend ja ta sai kuulsaks kogu maailmas. 

1994. ja 1996. aastal disainis ta Venemaa olümpiakoondisele vormiriietuse, 1999. aastal kandsid tema loomingut Venemaa naiste ja meeste jalgpallikoondis.

Laitmatu maitse ja stiilitajuga moelooja ei loonud mitte lihtsalt riideid, vaid tõelisi kunstiteoseid. Tema show'd olid moemaailmas alati lavastuslikud suursündmused. Judaškini rõivaid kandsid superstaarid nii kinolinal, teatri- kui estraadilavadel.

2016. aastal avastati Judaškinil söögitoruvähk, mille tagajärjel ta kaotas neeru. Umbes aasta hiljem leiti metastaasid peast. Sellest ajast alates on ta olnud ravil eri vähikliinikutes. Hiljuti soovis moekunstniku perekond teda välismaale vähiravile saata, kuid väidetavalt keeldus valitud kliinik nii rasket vähijuhtumit vastu võtmast.

Avalikkusele rääkis Judaškin esimest korda oma haigusest 2021. aasta veebruaris. Sama aasta juulis kõneles ta esimest korda oma moemajale mantlipärija leidmisest. «Me kõik lahkume ja see pole üldse põnev asi, mida arutada, see mulle muret ei valmista. Kuid moemajja peame me leidma kellegi, kes teatepulga üle võtaks ja veel kaugemale jõuaks.» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles